Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Șeful securității lui Băsescu își bate joc de democrație. Imagini scandaloase cu fostul șef SRI

Sinteza Zilei. Șeful securității lui Băsescu își bate joc de democrație. Imagini scandaloase cu fostul șef SRI

Sinteza Zilei. Șeful securității lui Băsescu își bate joc de democrație. Imagini scandaloase cu fostul șef SRI
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Iun 2017   •   22:22

George Maior a refuzat să dea explicații în fața comisiei parlamentare de anchetă, privind întâlnirea de acasă de la Gabriel Oprea, din seara alegerilor prezidențiale din 2009.

Subiectul a fost dezbătut la ”Sinteza Zilei”.

”Ce am văzut a fost o bătaie de joc” a concluzionat Mihai Gâdea.

Președintele comisiei, Mihai Fifor, spune că totul a fost o chestiune care s-a învârtit în jurul ”unui eveniment privat”.

”În seara alegerilor numai de un eveniment privat nu putem discuta. Vi s-a părut că ar fi avut ceva de dezvăluit? Toată strada era plină de mașini de serviciu, aghiotanți. Nu cred că așa arată un eveniment privat. Eu nu cred că e nimeni naiv să mai creadă în chestiunea asta” a spus Mihai Fifor.

”Era un eveniment din viața directorului SRI. Evenimentul privat, cu ghilimele sau fără ghilimele, reprezintă informații de interes public. De aici ar trebui să pornim. Mă așteptam la altceva de la domnul George Maior” consideră Steluța Cătăniciu, membru al comisiei de anchetă.

Mihai Gâdea a prezentat și o serie de imagini în care apare George Maior, care ilustrează relația apropiată cu Sebastian Ghiță și Florian Coldea. Pe acesta din urmă, imagini similare l-au costat cariera.

”Mi s-a adus aminte de chestia asta. Pe domnul Coldea l-a dat jos domnul Iohannis, pentru că a fost în vacanță cu Ghiță. Avem în arhivă poze de la Ghiță, la Disneyland Paris, în care apare domnul Maior cu soția lui Ghiță și soția lui Coldea. Are o pleașcă pe față, să nu-l recunoaștem” a spus Mugur Ciuvică.

Prezent la audierile de la comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, George Maior a ținut să precizeze că nu va oferi prea multe date de la întâlnirea din casa lui Gabrel Oprea pentru că a fost un eveniment privat.

„Aș dori să mulțumesc Comisiei pentru această invitație, pentru faptul că a răspuns solicitării mele obiective să vin pe această dată, având vizita președintelui la Washington. În ceea ce privește comisia este bine că evenimentele acelea sunt analizate de către dvs. Aș vrea să vă spun, am să vorbesc despre instituția pe care o conduceam atunci, SRI, pe tot parcursul anului. Serviciul și-a îndeplinit activitatea și misiunea în conformitate cu normele legale. Este opinia mea. Tot ce a făcut serviciul rămâne arhivat și depozitat în arhivele serviciului și ale statului. 2009 a fost un an special, încă de la începutul anului am ținut să fiu atent cu privire la modul cum SRI își menținea serviciu. Am emis atunci o serie de declarații publice. (...)Serviciul s-a comportat exemplar”.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close