Antena 3 CNN Actualitate Situaţie fără precedent în Bucureşti! Străzi inundate, copaci căzuţi, subsolurile unor spitale pline de apă. Circulaţia metroului a fost reluată

Situaţie fără precedent în Bucureşti! Străzi inundate, copaci căzuţi, subsolurile unor spitale pline de apă. Circulaţia metroului a fost reluată

Situaţie fără precedent în Bucureşti! Străzi inundate, copaci căzuţi, subsolurile unor spitale pline de apă. Circulaţia metroului a fost reluată
29 Iun 2016   •   18:44

O ploaie de câteva zeci de minute a făcut prăpăd în Bucureşti. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a fost nevoit să intervină în circa 35 de locaţii din Capitală.

Update 18.43. Circulaţia metroului între staţiile Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord 1 a fost reluată în jurul orei 18,00, după două ore în care a fost întreruptă din cauza ploilor torenţiale care au căzut în Bucureşti şi au produs multiple infiltraţii în tunelul de metrou, a anunţat Metrorex.

"Astăzi, 29 iunie 2016, la ora 15,50, în tunelul de metrou dintre staţiile Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord 1 spre staţia Piaţa Unirii 1, din cauza ploii torenţiale de peste 50 l/m2 abătute asupra Bucureştiului, s-au produs multiple infiltraţii în tunelul de metrou care au necesitat întreruperea circulaţiei între staţiile Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord 1. Problema se va rezolva în cel mai scurt timp, echipele Metrorex lucrează în acest moment pentru remedierea situaţiei", preciza Metrorex într-un comunicat.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri după-amiază o atenţionare nowcasting Cod galben de averse pentru municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, în aceste zone fiind semnalate acumulări de peste 15 -20 pe litri pe metri pătrat.

Update 18.24.  Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la începutul şedinţei Comandamentului pentru situaţii de urgenţă, că o ploaie de intensitatea celei care a căzut miercuri în Capitală se înregistrează o dată la 20 de ani.

"Specialiştii noştri au precizat că (...) a fost o ploaie care se întâmplă o dată la 20 de ani. Am avut precipitaţii de 40,5 litri pe metru pătrat în 45 de minute. Această intensitate de ploaie se repetă o dată la 20 de ani. De aceea am avut de-a face cu acumulări foarte importante de apă în mai multe zone ale Capitalei", a spus ea.

Firea a anunţat că în cadrul Comandamentului pentru situaţii de urgenţă vor fi evaluate pagubele şi se vor stabili măsuri de remediere în regim de urgenţă.

"Potrivit raportului pe care l-am primit, (...) situaţia este pe cale de a se remedia, în mare parte, în Capitală, dar mai sunt utilaje care lucrează, atât pentru fluidizarea traficului, cât şi pentru desfundarea unor subsoluri blocate din cauza precipitaţiilor abundente", a precizat edilul.

Potrivit primarului, zonele în care s-au înregistrat cele mai mari acumulări de apă au fost Calea Ştirbei, bd. Mihalache, bd. Titulescu, Calea Griviţei, str. Mitropolit Andrei Şaguna (sector 1); str. Râmniceanu, bd. Eroilor (sector 5), Calea Giuleşti, Splaiul Independenţei (sector 6).

Primarul general a reiterat importanţa unui program de toaletare şi îngrijire a arborilor, în condiţiile în care pe str. Roma un copac a căzut peste două autoturisme.

"Traficul a fost restricţionat între bd. Iancu de Hunedoara şi str. Washington. Acest copac a avut aviz de toaletare şi ar fi căzut în sarcina ADP sector 1 să procedeze la toaletarea acestui copac. Primarul sectorului 1 s-a aflat la faţa locului, voi discuta, după acest comandament, cu domnia sa, pentru a vedea care sunt despăgubirile care se impun, care vor intra în sarcina ADP sector 1, după ultimele evaluări", a declarat primarul.

De asemenea, a căzut un copac peste un autoturism şi pe str. Emil Pangrati, dar într-o curte individuală.

Primarul general a insistat ca toate şantierele din Capitală să fie foarte bine semnalizate pentru a nu exista accidente. Gabriela Firea a adăugat că toate panourile publicitare din Bucureşti trebuie verificate pentru a nu exista accidentări din cauza căderii acestora sau a desprinderilor. Firea şi-a exprimat speranţa că, în decurs de câteva ore, se va remedia şi situaţia de la Spitalul CF 2, care are subsolul inundat, apa având o adâncime de 10 cm.

"Au mai fost două spitale din Capitală afectate: Spitalul Filantropia şi Spitalul Panduri Burghele, care de asemenea au fost afectate la nivel de subsol", a precizat Firea.

Ea a menţionat că la Pasajul Jiului - zona de obicei afectată în cazul precipitaţiilor - circulaţia nu a fost îngreunată mult timp, deoarece apa nu a ieşit de pe carosabil.

La şedinţa de miercuri seara au fost convocate conducerile operatorilor de salubritate, Apa Nova, Poliţia Locală, ALPAB, Administraţia Străzilor, Luxten, Direcţia de mediu din PMB şi ASSMB.

 

 

Update 17.00. Circulaţia garniturilor de metrou pe Magistrala 1 (Dristor - Pantelimon) este întreruptă miercuri după-amiază între Piaţa Victoriei şi Gara de Nord în ambele sensuri, potrivit unui anunţ difuzat în staţiile de metrou.

Metrorex explică într-un comunicat transmis Agerpres că ploile torenţiale care au căzut în Bucureşti în ultima oră au produs multiple infiltraţii în tunelul de metrou ceea ce a necesitat întreruperea circulaţiei între staţiile Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord 1.

"Astăzi, 29 iunie 2016, la ora 15,50, în tunelul de metrou dintre staţiile Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord 1 spre staţia Piaţa Unirii 1, din cauza ploii torenţiale de peste 50 l/m2 abătute asupra Bucureştiului, s-au produs multiple infiltraţii în tunelul de metrou care au necesitat întreruperea circulaţiei între staţiile Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord 1. Problema se va rezolva în cel mai scurt timp, echipele Metrorex lucrează în acest moment pentru remedierea situaţiei", se arată în comunicatul Metrorex.

Update: 16.46. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat pentru ora 18,00, Comandamentul pentru situaţii de urgenţă pentru evaluarea situaţiei existente în Bucureşti şi pentru a dispune măsuri urgente în zonele afectate de fenomenele meteo extreme.

La şedinţă au fost convocate conducerile operatorilor de salubritate, Apa Nova, Poliţia Locală, ALPAB, Administraţia Străzilor, Luxten, Direcţia de mediu din PMB şi ASSMB, anunţă Serviciul pentru Relaţia cu Mass-Media al PMB.

O rupere de nori s-a produs miercuri după-amiaza în Bucureşti, în urma căreia au fost inundate mai multe zone.

În Gara de Nord, situaţia este şi mai dramatică. Principalul terminal feroviar al ţării s-a umplut de apă, după ce ploaia a reuşit să pătrundă prin acoperiş, dar şi de pe stradă. Tabela online de plecări-sosiri a ramas blocată în jurul orei 15:35. De asemenea, ghişeul de informaţii a rămas fără curent.

 

Internauţii s-au grăbit să posteze imagini şi filmuleţe în timp real cu ceea ce se întâmplă în cea mai mare gară din România. Totodată, se pare că în Gara de Nord s-a produs şi un scurtcircuit, după cum a confirmat pentru Agerpres, purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile.

Circulaţia metroului între Gara de Nord şi Piaţa Victoriei a fost întreruptă. Se pare că probleme sunt şi la staţia Ştefan cel Mare.

×
Subiecte în articol: gara de nord metrou
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close