Antena 3 CNN Actualitate Situaţie incredibilă la Spitalul Sfânta Maria din Capitală: Experții europeni nu sunt primiți în unitatea medicală

Situaţie incredibilă la Spitalul Sfânta Maria din Capitală: Experții europeni nu sunt primiți în unitatea medicală

Situaţie incredibilă la Spitalul Sfânta Maria din Capitală: Experții europeni nu sunt primiți în unitatea medicală
03 Dec 2016   •   12:39

Situaţie incredibila la Spitalul Sfanta Maria din Capitală. Experţii străini, care ar fi trebuit să spună dacă Centrul de Transplant pulmonar este abilitat să faca sau nu acest tip de interventie au primit o scrisoare ca nu sunt bineveniti.

Directorul Spitalului, Narcis Copcă, susţine că cei care ar trebui să verifice activitatea nu au fost informaţi corect de ministrul Vlad Voiculescu, în plus persoana desemnată să efectueze verificările ar avea probleme penale.

Comunicatul Spitalului Sfânta Maria:

Spitalul Clinic St Maria este la dispozitia oricarui control legal din partea institutiilor abilitate ale Statului Roman. Anul acest am avut peste 9 controale care au vizat toate aspectele medicale economice si de management.

În cadrul inspectei agentiei Guvernului Romaniei, respectiv Agentia Nationala pt Transplant, Spitalul a fost acreditat de experti certificati european prin veriticarea prof Deac a dosarului si a boardului ANT ca Centru de transplant pulmonar. Din data de 10 martie suntem in aceasta situatie ce nu a fost contestata ci dimpotriva intarita de Conducerea ANT in recenta Conferinta de presa.

În cadrul acuzatiilor ce i se aduc de a refuza plata serviciilor pt  pacientul Simiras Oumitru  urmate de decesul acestuia, dl ministru Vlad Voiculesc incearca o musamalizare prin presa a acuzatiilor grave ce i se aduc, prin trunchieri si incercarea de a prezenta prin denigrare institutia noastra.

Conducerea Spitalului va prezenta Parchetului in dosarul nr 26 4/DP/2016 toate inscrisurile si declaratiile ce probeaza acuzatiile de omor din culpa cat si cele de constituire a unui grup infractional ce impotriva legilor din Romania de alocare a organelor prioritar pentru pacientul roman are ca scop deturnarea organelor recoltate in Romania printr-o organizatie privata Eurotransplant, catre pacienti d'n strainatate cat si eliminarea centrelor de transplant din Romania siexternalizarea acestuiserviciu catre strainate.

In acest moment constatam ca invitarea de catre Ministrul Sanatatii a unui membru din fundatia citata penal in dosarul de mai sus, tocmai pentru a continua denigrarea spitalului, intr- o vizita privata  ce ar urma sa fie exploatata exclusiv electoral, incalca legea atata vreme cat aceasta fundatie ARE INTERES IN  PRELUAREA ILEGALA A ORGANELOR DONATE IN ROMANIA SI VALORIFICAREA ACESTORA IN STTRAINATATE 

Spitalul si conducerea acestuia va sta la dispozitia organelor de urmarire penala in saptaman 5-9 nov  dar si cat va fi nevoie  pentru aflarea adevărului și pentru ca aceasta situatie sa nu se mai repete in viitor.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close