Antena 3 CNN Actualitate Situație incredibilă! Medicii din Iași, nevoiți să îndepărteze toate organele din abdomenul unei femei

Situație incredibilă! Medicii din Iași, nevoiți să îndepărteze toate organele din abdomenul unei femei

Situație incredibilă! Medicii din Iași, nevoiți să îndepărteze toate organele din abdomenul unei femei
Sursa foto: foto- Pexels
27 Mai 2018   •   19:44

Medicii de la Spitalul Căi Ferate s-au confruntat cu o situație neobișnuită. Au fost nevoiți să-i scoată toate organele din abdomen unei femei de 70 de ani deoarece cancerul de col uterin îi invadase toate organele. 

Specialiștii au spus că a fost vorba despre un caz foarte grav fiindcă femeia se afla într-o stare evoluată a bolii. În urma intervenției, acesteia i-a fost îndepărtat tot conținutul pelvisului. 

„Este vorba despre o pacientă cu foarte multe afecţiuni asociate, cu cancer de col uterin extins, care i-a invadat în totalitate vezica urinară, rectul, celelalte structuri din vecinătate. Pentru că sângera extrem de tare atât vaginal cât şi rectal era nevoie de o intervenţie de hemostază, iar după ce am echilibrat-o am intervenit chirurgical pentru a îndepăra conţinutul pelvisului, însemnând rect, uter şi anexe, vezica urinară în totalitate, cu ureterostomie, ablaţia peretului vaginal, inclusiv vulva împreună cu uretra“, a explicat prof. dr. Mihai Glod, medic chirurg şi manager al unităţii medicale, potrivit ziaruldeiași

„Din ce am observat este vorba despre un cancer cu evoluţie de 5-6 ani, ca să laşi un cancer de col uterin să îţi invadeze vulva este nevoie de multă lejeritate în conduită, astfel de cazuri nu ar trebui să existe“, a completat chirurgul ieşean.

×
Subiecte în articol: medicii Iași femei
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close