Antena 3 CNN Actualitate Social Suspiciuni de fraudă informatică la ISU în cazul Colectiv

Suspiciuni de fraudă informatică la ISU în cazul Colectiv

Suspiciuni de fraudă informatică la ISU în cazul Colectiv
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Noi 2015   •   17:56
ISU Bucureşti-Ilfov nu are nicio măsură de protecţie pentru datele pe care le are în sistem despre firmele din Capitală. În aceste condiţii, oricine putea şterge din evidenţe numele clubului Colectiv, astfel încât să se poată spune că nu a fost verificat pentru că inspectorii nu au ştiut despre el. 
 
Scuza aceasta a funcţionat până când au apărut informaţiile referitoare la avizul cerut de organizatorul evenimentului din Colectiv. 
 
Baza de date a ISU Bucureşti-Ilfov, în care se regăsesc cele 40.000 de obiective pe care inspectorii trebuie să le controleze este una primitivă din punct de vedere al securităţii. 
 
Secretarul de Stat, Raed Arafat, a recunoscut acest lucru miercuri, în emisiunea 100 de minute, atunci când a fost întrebat de problemele de la Inspectorat. 
 
"Din cunoştinţele mele, până în acest moment pot să vă spun că este un sistem informatizat care nu e definitivat, e în testare. Nu ştiu de un sistem la ISU Bucureşti de înregistrare a documentelor informatizate şi securizate", a spus Arafat, miercuri, la Antena 3.

Tolo.ro: ISU ştia de existenţa Clubului Colectiv. O firmă de evenimente a trimis un fax către IGSU
 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close