Antena 3 CNN Actualitate Social A strâns bani în bancă pentru tratamentul fiicei, iar acum Statul o obligă să returneze ajutorul social

A strâns bani în bancă pentru tratamentul fiicei, iar acum Statul o obligă să returneze ajutorul social

A strâns bani în bancă pentru tratamentul fiicei, iar acum Statul o obligă să returneze ajutorul social
26 Noi 2016   •   21:58

O femeie din Maramureș s-a împrumutat de bani, de la rude, pentru a-și trata copilul grav bolnav. A pus banii într-un cont, iar în paralel a continuat să primească ajutorul social de la stat.

Acum copilul a murit, însă Statul o obligă să returneze banii de ajutor social, după ce Camera de Conturi a descoperit că femeia avea în bancă aproximativ 6.000 de lei.

„Indiferent că vorbim de ajutoare de încălzire, ajutoare sociale sau alocații de susținere a familiei, asistaţii nu au dreptul sau nu au voie să dețină depozite bancare mai mari de 3.000 de lei”, a declarat Ovidiu Morar, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Maramureș, pentru Digi 24.

„Frații, surorile, cumnații, cunoștințele. Mi-au trimis bani, i-am depus în cont ca să am pentru fată. Eu am reînnoit dosarul, dar nu mi s-a atras atenția că, dacă depășesc suma de 3.000, nu am drepturi.”, susține Daniela Mihali, care acum caută soluții pentru a-și plăti datoria la stat.

×
Subiecte în articol: ajutor social banca lege
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close