Antena 3 CNN Actualitate Social A vrut să vândă cartofi prăjiți în căminul facultății. Ce a pățit un student după ce a postat un anunț pe Facebook

A vrut să vândă cartofi prăjiți în căminul facultății. Ce a pățit un student după ce a postat un anunț pe Facebook

A vrut să vândă cartofi prăjiți în căminul facultății. Ce a pățit un student după ce a postat un anunț pe Facebook
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
24 Apr 2017   •   13:56

În ultima vreme, oficialii poliției sunt tot mai activi în mediul online. După ce la începutul anului mai mulți tineri  din Târgu Jiu au fost amendați pentru o postare pe Facebook în care ar fi afectat imaginea Poliției Locale, un student din Cluj s-a ales cu o amendă pentru o postare în care spunea că vinde cartofi prăjiți pentru studenții din căminul facultății.

Potrivit infobraila.ro, în urma anunțului a urmat o acțiune de control “de anvergură” a poliției clujene în camera de cămin a studentului. Tânărul s-a ales cu o amendă de 500 de lei pentru comerț ilegal. 
Judecatoria Cluj-Napoca a anulat procesul-verbal de contravenție și a exonerat studentul de plata amenzii.

"Deși în raportul depus la dosar, agenții constatatori au consemnat că potrivit informațiilor deținute, bunurile respective erau oferite spre vânzare de către numitul M. D., instanța arată că o astfel de intenție nu a fost dovedită. Mai mult, fapta contravențională reținută în sarcina petentului, presupune, cu necesitate, existența în componența sa a elementului material constând în efectuarea de acte de comerț, adică în vânzarea, sau măcar, oferirea spre vânzare a acestor produse. Intimatul nu a făcut dovada existenței acestei fapte. Acest aspect rezultă din declarația martorului, care a fost de față când s-a efectuat controlul în camera și care a declarat că bunurile au fost găsite în cameră și au fost confiscate, deoarece au fost considerate că sunt comercializate către alți studenți. Tot din declarația acestui martor rezultă că în camera respectivă a mai avut loc un control, deoarece petentul avea un anunț pe facebook, în care arăta că vinde cartofi prăjiți", se arată în decizia instanței de judecată.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close