Antena 3 CNN Actualitate Social ALDE vrea ca voucherele de vacanță să se acorde și angajaților din privat

ALDE vrea ca voucherele de vacanță să se acorde și angajaților din privat

ALDE vrea ca voucherele de vacanță să se acorde și angajaților din privat
07 Sep 2018   •   09:55

Un deputat ALDE propune ca voucherele de vacanță să se acorde și în privat. Daniel Olteanu spune că se impune distribuirea centralizată a voucherelor, din fonduri publice, şi salariaţilor din sectorul privat, în condiţiile în care un angajat în mediul privat, cu salariul minim pe economie, contribuie prin taxele şi impozitele sale la acordarea unui voucher de vacanţă pentru un bugetar cu venit lunar de 10-20.000 lei.

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaţilor, propune ministrului Turismului, Bogdan Trif, să aibă în vedere o soluţie de acordare graduală a voucherelor de vacanţă, în mod echitabil, atât salariaţilor din mediul bugetar, cât şi celor din mediul privat, până la un anumit plafon al venitului, scrie libertatea.ro.

Potrivit acestuia, s-ar putea corecta o nedreptate, pentru că sprijinirea sectorului turistic autohton, prin bugetul public, trebuie să aibă drept co-beneficiari toţi românii, nu doar unii bugetari, de exemplu cei cu venituri mari şi foarte mari.

×
Subiecte în articol: ALDE vouchere vacanţă angajati privat
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close