Antena 3 CNN Actualitate Social Alertă pentru o boală teribilă care ucide în chinuri groaznice. A făcut deja victime!

Alertă pentru o boală teribilă care ucide în chinuri groaznice. A făcut deja victime!

Alertă pentru o boală teribilă care ucide în chinuri groaznice. A făcut deja victime!
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
09 Ian 2018   •   18:20

Stare de alertă după ce trei persoane şi-au pierdut viaţa în ceea ce este considerată o nouă apariţie a unei boli extrem de grave, care ucide în chinuri groaznice şi pentru care, până la acest moment, nu există leac.

Febra hemoragică virală, un tip de boală în care oamenii sângerează în jurul ochilor şi gurii, ar fi revenit în sudul Sudanului, unde a făcut deja trei victime, care au murit împreună cu mai multe animale, într-un sat.

Experţii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii au trimis echipe în teren pentru a încerca să stopeze ce s-ar putea dovedi o epidemie majoră. O epidemie în Sudan ar putea fi catastrofală pentru că se învecinează cu Etiopia, Kenya, Uganda, Congo şi Republica Centrafricană, informează Daily Star.

Toţi trei ar fi murit după ce s-au plâns de febră mare, dureri de cap, dureri de articulaţii, de gât şi sângerări. Febra hemoragică virală poate fi parte a mai multor boli, inclusiv Ebola şi virusul Marburg, iar OMS nu a identificat încă boala. Începe ca o febră obişnuită, simptomele mergând treptat până la voma însoţită de sânge, sângerări ale orificiilor, hemoragii interne şi apoi deces. Nu există niciun tratament cunoscut.

×
Subiecte în articol: boala tratament victime alerta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close