Antena 3 CNN Actualitate Social „Am fost înlocuită de altă femeie, iar durerea mă omoară”

„Am fost înlocuită de altă femeie, iar durerea mă omoară”

„Am fost înlocuită de altă femeie, iar durerea mă omoară”
19 Apr 2018   •   17:39

O tânără femeie de 26 de ani cu viitorul planificat și viața bine conturată, a fost părăsită de logodnicul ei, iar durerea o sfâșie! Neștiind unde să caute ajutor, aceasta i-a scris specialistului în relații de la The Guardian, Mariella Frostru, și i-a povestit despre evenimentul care i-a schimbat viața.

Tânăra femeie povestește că era împreună cu partenerul ei de 12 ani și logodită de cinci ani. Bărbatul a decis să o părăsească, chiar după ce au cumpărat o casă împreună și au trimis invitațiile de nuntă, pentru o femeie de la muncă. Acesta despărțire a fost una dureroasă, care i-a afectat toate aspectele vieții. La vârsta de 26 de ani, femeia s-a mutat înapoi în casă părintească și a început să evite ieșirile cu prietenii, din rușine pentru ceea ce i s-a întâmplat și gelozie pentru viețiile care aceștia le au. Conform spuselor ei, până la 30 de ani aceasta spera să aibă o familie, iar acum acest vis pare imposibil: „Viitorul meu pare nesigur, toți prietenii mei se căsătoresc și au familii, iar eu simt că nu voi iubi din nou niciodată și nu voi avea familia care mi-o doresc până la 30 de ani”. Din cauza rușinii și a durerii, tânăra spune că s-a gândit chiar să se mute din țară sau să se sinucidă.

Specialista în relații de la The Guardian răspunde acestei dileme și sfătuiește tânăra să se uite înainte spre viitor, în loc de a sta și a fi blocată în trecut. Aceasta spune că o despărțire, chiar dacă este foarte dureroasă, este o stare a minții și un sentiment universal. Chiar dacă situația pare unică, de fapt toată lumea trece prin asta la un moment dat, iar cel mai sănătos mod de a comfrunta această durere este să privești înainte: „Știu că experiența ta emoțională pare unică, dar este de fapt unul dintre cele mai universale sentimente. Iubirea întoarce lumea cu susul în jos și o oprește din învârtit”.

Specialista este de asemenea de părere că la o vârstă atât de fragedă, sunt zeci de lucruri de care te poți bucura și nu trebuie să îți pui toată viață într-o relație. Aceasta adaugă că nu este bine nici să îți compari viața cu cea a prietenilor, deoarece fiecare are un ritm diferit de viață și chiar dacă din afară cineva pare a avea o viață perfectă, de fapt toată lumea are un motiv de suferință: „Chiar dacă pare că prietenii tăi duc viața magică care trebuia să fie a ta, dacă ai arată un pic de interes în viețiile lor în loc să îi eviți, ai descoperi că și ei au motive de suferință .

Relațiile sunt grele, suferința este parte din viață, iar finalul fericit cu prințul pe cal alb este posibil doar în filmele Disney:„Casele perfecte în orașe magice, nunți de poveste și relațiile care pot învinge moartea sunt doar povești Disney, nu realități din lumea umană”. Asta nu înseamnă că nu ai cum să fii fericit, ci doar faptul că trebuie să accepți viața așa cum este, cu bune și cu rele, și să continui să fii deschis la experiențe noi și schmbari în viață, deoarece până la urmă, o viață perfect planificată este și perfect plictisitoare:„Și cât de plictisitor poate fi oricum să fii blocat într-un univers unde totul este planificat.”

În final, specialista menționează că în cazul în care gândurile de sinucidere persistă, femeia trebuie să caute urgent ajutor medical.  

Sursă: The Guardian
 

×
Subiecte în articol: relatii despartire suferinta
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close