Antena 3 CNN Actualitate Social Anunțul Eurostat, care bucură toți românii. România, pentru prima dată pe locul întâi în Europa la producția de porumb

Anunțul Eurostat, care bucură toți românii. România, pentru prima dată pe locul întâi în Europa la producția de porumb

Anunțul Eurostat, care bucură toți românii. România, pentru prima dată pe locul întâi în Europa la producția de porumb
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
15 Dec 2017   •   20:27

Suntem campioni la producția de porumb. Datele Oficiului European de Statistică Eurostat arată că România a obținut o producție record la porumb, de peste 14 milioane de tone. Recolta pe 2017 plasează România pe locul întâi în topul celor mai mari producători din Uniunea Europeană.

În ciuda acestor rezultate, producătorii se plâng că la capitolul procesare nu stăm atât de bine. Sectorul procesării și industrializării nu a ținut pasul cu agricultura și lasă de dorit. Fermierii români își țin pentru moment cerealele în silozuri pentru a obține un preț mai bun.

”Anul acesta le-am dat fermierilor ceea ce a trebuit la timp, iar în condiții climaterice favorabile fermierii având o dotare corespunzătoare au obținut producții care însumate, la nivelul țării, a dat această dimensiune de peste 14,5 milioane de tone. Și cifra este în creștere. Sunt cifre care ne onorează”, a declarat Petre Daea pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: anunt productie porumb Europa Eurostat record
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close