Antena 3 CNN Actualitate Social Autoritățile locale, liber la introducerea unor taxe de poluare în zonele aglomerate

Autoritățile locale, liber la introducerea unor taxe de poluare în zonele aglomerate

Autoritățile locale, liber la introducerea unor taxe de poluare în zonele aglomerate
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
15 Mar 2017   •   08:37

Timbrul de mediu nu va fi înlocuit cu o taxă nouă, dar autorităţile locale vor avea liber să hotărască dacă introduc anumite taxe de poluare în zonele aglomerate.

Declaraţia aparţine ministrului Mediului Daniel Constantin. Acesta a mai spus că nivelul de poluare trebuie combătut printr-una din variantele care sunt implementate şi la nivelul Uniunii Europene.

Mai întai, însă, trebuie creată infrastructura şi o legislaţie care să permită administraţiilor publice locale să taxeze maşinile care intră în zone aglomerate.

„Există trei sisteme la nivel de UE, fie o taxă de prima înmatriculare, fie un impozit care se plătește în funcție de gradul de poluare, fie o acciză în prețul carburantului. Acestea sunt cele 3 variante pentru a combate nivelul de poluare și pentru a avea mașini cât mai puțin poluante. Există sisteme care funcționează și în alte state în care un șofer care a intrat într-o anumită zonă este avertizat de faptul ca a intrat într-o altă zonă. El poate atunci sau în 24 de ore să trimită un sms în care să plătească taxa respectivă dacă ea va exista”, a declarat Daniel Constantin.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close