Antena 3 CNN Actualitate Social Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în scandalul deținuților torturați de la Rahova

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în scandalul deținuților torturați de la Rahova

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în scandalul deținuților torturați de la Rahova
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
09 Feb 2018   •   12:19

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în cazul gardienilor de la Penitenciarul Rahova, care ar fi torturat deținuți, anunță un comunicat de presă al instituției.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează, prin Domeniul pentru prevenirea torturii în locurile de detenție și Domeniul armată, poliție, justiție, penitenciare, o anchetă în cazul gardienilor de la Penitenciarul Spital București Rahova, care ar fi maltrat deținuți. Sesizarea din oficiu și anchetă vizează posibilă încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății", se arată într-un comunicat. 

Potrivit stirileprotv.ro, avocatul Poporului amintește că zilele trecute televiziunile au difuzat mai multe reportaje în care au prezentat situația a 4 persoane private de libertate, care în cursul anilor 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 au fost supuse la rele tratamente de către angajați ai Penitenciarului Spital București Rahova.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close