Antena 3 CNN Actualitate Social Bătrâni bolnavi şi copii, aruncaţi în stradă de BOR. Biserica vrea să vândă terenurile pe care locuiesc oamenii

Bătrâni bolnavi şi copii, aruncaţi în stradă de BOR. Biserica vrea să vândă terenurile pe care locuiesc oamenii

Bătrâni bolnavi şi copii, aruncaţi în stradă de BOR. Biserica vrea să vândă terenurile pe care locuiesc oamenii
02 Oct 2015   •   08:22

Zeci de oameni, printre care bătrâni bolnavi şi copii, riscă să fie aruncaţi în stradă în prag de iarnă, pentru că locuiesc în case aflate pe terenurile Bisericii. BOR vrea să vândă pământul care, în urmă cu mai multe decenii, a fost donat Arhiepiscopiei Bucureştilor tocmai pentru a asigura un adăpost enoriaşilor. Oamenii spun că nu au unde să se ducă şi sunt disperaţi. Au căutat înţelegere la preotul paroh care administrează terenul. Acesta le-a răspuns însă cu vorbe grele şi i-a trimis să ceară ajutopr la Patriarhie. 

 
Cele patru familii care locuiesc pe terenurile Bisericii aşteaptă, dintr-o clipă în alta, să fie date afară din case cu mascaţii şi executorul judecătoresc.Mulţi sunt bolnavi şi neputincioşi. Bătrâna Maria spune că nu are niciun sprijin şi nu are unde să se ducă. Se teme că-şi va trăi ultimii ani din viaţă pe stradă, într-o cutie de carton. 
 
Cel care a primit însărcinarea să evacueze terenul a fost preotul paroh. Acesta nu a avut niciun pic de înţelegere pentru bătrânii şi copiii care vor rămâne fără acoperiş deasupra capului. A refuzat să vorbească şi cu reporterul Antena 3 şi a pasat întreaga răspundere Patriarhiei.
 
Arhiepiscopia Bucureştilor şi Patriarhia nu şi-au exprimat punctul de vedere cu privire la situaţia oamenilor ce vor ajunge în stradă.
 
 
 

×
Subiecte în articol: BOR Biserica Ortodoxa Romana batrani copii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close