Antena 3 CNN Actualitate Social BNR trage un semnal de alarmă în premieră: Preţul locuinţelor creşte accelerat

BNR trage un semnal de alarmă în premieră: Preţul locuinţelor creşte accelerat

BNR trage un semnal de alarmă în premieră: Preţul locuinţelor creşte accelerat
de S.T.    |    25 Mai 2017   •   18:56

Raportul asupra stabilităţii financiare evidenţiază un nou risc: creşterea preţurilor activelor imobiliare, riscul fiind însă unul redus, a anunţat joi viceguvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Liviu Voinea, în cadrul conferinţei de prezentare a documentului.

„Ultimul risc pe care l-am evidenţiat este un risc redus, dar totuşi nou apărut, riscul unei accelerări a preţurilor activelor imobiliare. Creşterea preţurilor activelor imobiliare în România de aproximativ 7% în ultimul an poate să nu pară mare, dar este peste valoarea de semnal pe care o stabileşte metodologia Comisiei Europene, valoare de semnal care este de 6%. Sigur că sunt mulţi factori care contribuie: îmbunătăţirea condiţiilor economice, creşterea veniturilor, ratele de dobândă la credite la minime istorice. Există premisele unei noi faze de expansiune a pieţei imobiliare, nu doar la noi, în toate ţările din regiune se întâmplă lucrul acesta şi este de datoria noastră să îl semnalăm”, a spus Liviu Voinea.

Acesta a mai precizat că accesibilitatea unui credit ipotecar s-a îmbunătăţit, iar majorarea preţului locuinţelor şi a avansului a fost contracarată de reducerea ratelor de dobândă şi de creşterea veniturilor.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close