Antena 3 CNN Actualitate Social Bucureștiul, la un pas de a pierde titlul de Capitală Imobiliară a României. Orașul care îi va fura locul

Bucureștiul, la un pas de a pierde titlul de Capitală Imobiliară a României. Orașul care îi va fura locul

Bucureștiul, la un pas de a pierde titlul de Capitală Imobiliară a României. Orașul care îi va fura locul
16 Mar 2018   •   11:25

Bucureştiul este la un pas de a pierde titlul de Capitală Imobiliară a României în favoarea orasului Cluj-Napoca.

Numai anul trecut, s-au construit aproape 10.000 de locuinţe, conform INS. De altfel, metropola este lider şi la capitolul preţuri: metrul pătrat construit e cel mai scump aici.

Capitala imobiliară" din Nord-Vest: regiunea a crescut cu 10.000 de locuințe într-un an. Regiunea Nord-Vest este pe locul doi în clasamentul zonelor cu cele mai multe locuințe terminate pe parcursul anului trecut și a ajuns chiar la mică distanță de București-Ilfov.

Capitala regiunii și chiar și a prețurilor la nivel național, Cluj-Napoca, e „în plin șantier imobiliar", subliniază cei din piață. Un număr de 53.301 de locuinţe au fost finalizate în anul 2017 în România, cu 1.095 mai multe decât în anul anterior, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Pe medii de rezidenţă, în anul 2017 faţă de anul 2016, se observă creşterea ponderii locuinţelor terminate în mediul urban şi scăderea celor finalizate în mediul rural.

"Repartiţia pe fonduri de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, faţă de anul 2016, în anul 2017 a crescut atât numărul locuinţelor realizate din fonduri private - cu 554 locuinţe, cât şi numărul locuinţelor realizate din fonduri publice - cu 541 locuinţe", se arată în comunicatul INS. În Nord-Vest s-au contabilizat 9482 de locuințe terminate în 2017; mai multe sunt doar în zona București-Ilfov: 9533.

×
Subiecte în articol: Cluj Napoca imobiliar
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close