Antena 3 CNN Actualitate Social Caz șocant la o catedrală romano-catolică. Peste 547 de membri ai unui cor bisericesc au fost abuzați fizic şi sexual

Caz șocant la o catedrală romano-catolică. Peste 547 de membri ai unui cor bisericesc au fost abuzați fizic şi sexual

Caz șocant la o catedrală romano-catolică. Peste 547 de membri ai unui cor bisericesc au fost abuzați fizic şi sexual
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
18 Iul 2017   •   19:09

Peste 547 de băieți, membri ai corului unei catedrale romano-catolice din oraşul german Regensburg (Bavaria) - Regensburger Domspatzen - au devenit victimele unor abuzuri fizice şi sexuale între 1945 şi începutul anilor 1990. 

Potrivit Daily Mail, Ulrich Weber, un avocat care s-a ocupat de ancheta privind scandalul, a afirmat că victimele, care au fost supuse unor abuzuri de către preoţi şi profesori la şcoala catedralei, au caracterizat perioada petrecută în acel loc drept ”o închisoare, un infern şi o tabără de concentrare”. 
Weber a declarat că a descoperit 67 de cazuri de abuz sexual și 500 de cazuri de violență fizică, câțiva dintre membri corului fiind victime ale ambelor forme de abuz.

Multe dintre victimele intervievate în cadrul anchetei şi-au descris experienţa de la şcoală ca fiind ”cele mai grele vremuri din viaţa lor, marcate de frică, violenţă şi lipsă de ajutor”. 

Celebru în toată lumea, corul a fost cuprins de un scandal de când au fost făcute publice în 2010 primele presupuse abuzuri. 

×
Subiecte în articol: caz abuz catedrala membri ancheta raport
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close