Antena 3 CNN Actualitate Social Cod roșu în sudul litoralului! Avertismentul salvamarilor, ignorat de turiști

Cod roșu în sudul litoralului! Avertismentul salvamarilor, ignorat de turiști

Cod roșu în sudul litoralului! Avertismentul salvamarilor, ignorat de turiști
17 Aug 2018   •   14:30

Update: Bărbatul de 32 de ani din Buzău care a intrat în mare să salveze o persoană de la înec a fost găsit plutind pe apă, adus la mal, iar cadrele medicale au încercat să-l readucă la viaţă, însă fără succes.

Știrea inițială

Este operaţiune de salvare în desfăşurare la Mangalia. Salvamarii şi scafandrii caută un bărbat care a dispărut în mare.

Bărbatul a intrat în mare să salveze o femeie în pericol de înec, însă nu a reuşit să mai iasă la mal.

Scafandrii au fost nevoiți să sisteze căutările, din cauza vântului puternic din Mangalia. Mai mult, valurile ating aproape trei metri înălțime, iar curenții sunt foarte puternici.

„Încă de dimineață, s-a arborat steagul roșu în tot sudul litoralului. Turiștii noștri parcă își doresc evenimente tragice. Până în prezent, în sudul litoralului nu am avut niciun deces și e un lucru exceptional. Facem apel la toți turiștii: valul nu te aduce, te duce. Aceste nenorociri de saltele nu au ce să caute pe mare. Niciodată pe mare nu ai voie cu salteaua! Vă rog, faceți tot efortul să nu mai treceți de geamanduri", a declarat Gheorghe Lipoveanu.

„Poți să fii cel mai bun înotător de pe lume, dacă valul te-a prins, ești ca o scobitoare, pur și simplu, între valuri. Valul vine de trei ori mai mare decât tine", a mai spus acesta, pentru Antena 3.

Salvamarii spune că oamenii nu înțeleg că se expun pericolului atunci când intră în apă și se aventurează în larg, acolo unde curenții sunt extrem de puternici. 

De la începutul sezonului estival, aproape 20 de persoane şi-au pierdut viaţa înecate în mare.

×
Subiecte în articol: salvamari barbat mare litoral
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close