Antena 3 CNN Actualitate Social Cristian Troncotă, despre cazul românului acuzat de terorism: Și România poate fi o țintă pentru ISIS

Cristian Troncotă, despre cazul românului acuzat de terorism: Și România poate fi o țintă pentru ISIS

Cristian Troncotă, despre cazul românului acuzat de terorism: Și România poate fi o țintă pentru ISIS
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Iun 2017   •   09:20

Fostul decan al Academiei Naționale de Informații Cristian Troncotă a vorbit despre cazul suspectului reținut pentru acte de terorism. Troncotă spune că nu este exclus ca România să fie o țintă teroristă, mai ales pentru că face parte din alianță strategică cu țări din occident.

„Din comunicatul oficial al SRI rezultă că a fost o acțiune de monitorizare a instituțiilor, începută din 2015. El a fost semnalizat că e posibil să vină în țară, să desfășoare acțiuni”, a precizat Cristian Troncotă.

Întrebat dacă ar putea exista și alți complici, Troncotă a spus că aceștia sunt oricum monitorizați, în cazul în care ar exista.

Mai mult, Cristian Troncotă a mai precizat că și România ar putea fi o țintă a jihadiștilor.

„Poate fi o țintă pentru ISIS. România face parte din alianța strategică cu țări din occident, cu țări care până acum au fost ținte. Suntem într-o situație în care deja încep să se facă mai accentuat simțite anumite acțiuni. Instituțiile sunt pe fază, comunică mai bine”, a mai declarat Cristian Troncotă.

 

×
Subiecte în articol: ISIS tinta România terorism roman suspect
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close