Antena 3 CNN Actualitate Social Dacian Cioloș, avertisment dur: „Românii vor rămâne fără medicamente”

Dacian Cioloș, avertisment dur: „Românii vor rămâne fără medicamente”

Dacian Cioloș, avertisment dur: „Românii vor rămâne fără medicamente”
Sursa foto: Foto: gov.ro
20 Apr 2017   •   09:19

Fostul premier Dacian Cioloș  a lansat un avertisment pentru români. Fostul șef al Executivului susţine că românii vor avea de suferit din cauza proiectului legislativ pe care l-au adoptat deputaţii şi care le permite persoanelor juridice care eliberează medicamente către populație să le distribuie și angro.

“Cu multă ipocrizie, cei care anul trecut ne acuzau că nu ieftinim suficient medicamentele pentru români, azi dau «verde» la exportul paralel al medicamentelor. Altfel spus, luăm măsuri de ieftinire prin decizie instituțională a medicamentelor în România, după care politicienii «preocupați» de binele românilor vin cu o lege care permite firmelor să re-exporte medicamente intrate ieftin pe piața românească. Asta înseamnă că pacienții români nu vor găsi pe piață unele medicamente tocmai pentru că sunt ieftine, iar unii «băieți deștepți» vor face bani pe seama «patriotismului» de fațadă al unor decidenți", a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Şi Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, a criticat dur respectivul proiect de lege.  “Exportul paralel de medicamente este un mecanism comercial legal, dar profund imoral față de pacienții români, prin care un distribuitor scoate medicamentele de pe piața română (unde ar fi obligat să le vândă ieftin) pe piețe europene, unde le poate — în mod legal — vinde la prețuri mult mai mari. În timpul mandatului meu am abordat această problemă definind obligația de serviciu public — ordinul de ministru conceput și pus în transparență de echipa mea impunea distribuitorilor să aprovizioneze piața farmaceutică internă înainte de a da medicamentele la export paralel. Acum două luni, după multă presiune publică, ministrul Sănătății semnează ordinul de ministru respectiv”, a afirmat Voiculescu, tot pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş avertisment romani
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close