Antena 3 CNN Actualitate Social Dan Diaconescu a ieșit din închisoare: Puteam să fiu premier. Primele imagini cu fostul patron OTV

Dan Diaconescu a ieșit din închisoare: Puteam să fiu premier. Primele imagini cu fostul patron OTV

Dan Diaconescu a ieșit din închisoare: Puteam să fiu premier. Primele imagini cu fostul patron OTV
29 Noi 2017   •   16:35

UPDATE: Dan Diaconescu a fost eliberat din închisoare, miercuri seara.

”Dacă vreți să știți cum e în pușcărie, făceți-vă televiziuni de succes și partid de succes și imediat o să știți (...) Timp de 10 ani și jumătate, nu am voie să iau legătura cu cei 1,5 milioane de prieteni ai mei, cei care ne-au votat la un moment dat. Este o interdicție foarte mare, de la moartea lui Kenedy cred că nu s-a mai impus atâta tăcere. Nu știu de ce le-o fi atât de frică de mine (...) sunt un copil venit din Caracal”, a spus Dan Diaconescu, miercuri seara, la ieșirea din penitenciar.

”Ne vom putea întâlni într-o conferință abia peste șapte ani și jumătate, să pot vorbi. Abia atunci vă voi povesti totul pe larg. Dacă acceptam propunerile lor, din ultimii ani, partidul meu era la guvernare, iar eu eram premier. În orice caz, mi-au închis televiziunea, partidul, mi-au luat libertatea, tatăl, totul”, a continuat jurnalistul la ieșirea din închisoare.

UPDATE: Magistrații au decis ca Dan Diaconescu să fie eliberat din penitenciar și urmează să fie pus în libertate.

Știrea inițială

Tribunalul Ilfov a respins miercuri contestaţia procurorilor şi a menţinut o decizie de eliberare luată de Judecătoria Sectorului 4 pe 27 octombrie.

Dan Diaconescu a cerut să fie eliberat condiţionat în baza Legii 169/2017 privind recursul compensatoriu, care prevede scăderea a 6 zile din pedeapsă pentru 30 de zile petrecute în condiţii improprii în închisoare.

Pe 4 martie 2015, Diaconescu a fost condamnat la cinci ani şi şase luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. În acelaşi dosar, fostul realizator OTV Doru Pârv a fost condamnat la patru ani închisoare cu executare pentru şantaj şi interzicerea desfăşurării oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de cinci ani, iar Mitruş Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare cu executare tot pentru şantaj.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiţiei pentru două infracţiuni de şantaj.

Potrivit DNA, în perioada mai - septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moţ, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor ameninţări, primarul Ion Moţ i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro şi 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

 

×
Subiecte în articol: eliberare penitenciar Dan Diaconescu
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close