Antena 3 CNN Actualitate Social De ce au rămas ceasurile electrocasnicelor în urmă. Voi ați remarcat?

De ce au rămas ceasurile electrocasnicelor în urmă. Voi ați remarcat?

De ce au rămas ceasurile electrocasnicelor în urmă. Voi ați remarcat?
14 Mar 2018   •   12:16

Dacă ați remarcat că ceasurile electrocasnicelor din case au rămas în urmă, nu vă grăbiţi să duceţi imediat aparatele la reparat, pentru că ele nu au nicio problemă. Aproape toată reţeaua electrică din Europa s-a confruntat cu o cădere de frecvenţă, apărută încă de la începutul anului.

Asociaţia operatorilor reţelelor din 25 de ţări europene a cerut intervenţia factorului politic pentru ca această situaţie, fără precedent, să înceteze.

Problema s-a născut pentru că a apărut o deviaţie de frecvenţă în reţeaua europeană a operatorilor de energie, ceea ce a condus, de la jumătatea lunii ianuarie la o întârziere de până la şapte minute a ceasurilor electrice care nu funcţionează pe bază de cuarţ. Computerele şi telefoanele mobile nu au fost afectate, deoarece acestea se actualizează automat cu ajutorul Internetului. Potrivit unor surse din piaţa românească de energie, dezechilibrul a fost creat în Kosovo. Aici o s-ar consuma energie fără să fie plătită producătorilor care o generează, iar necesarul de electricitate din zonă este asigurat din reţeaua electrică a ţărilor din regiune.

 

×
Subiecte în articol: electrocasnice ceasuri curent electric
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close