Antena 3 CNN Actualitate Social De ce nu trebuie să arunci niciodată biletul de avion. Motivele sunt de-a dreptul îngrijorătoare

De ce nu trebuie să arunci niciodată biletul de avion. Motivele sunt de-a dreptul îngrijorătoare

De ce nu trebuie să arunci niciodată biletul de avion. Motivele sunt de-a dreptul îngrijorătoare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
17 Dec 2017   •   23:51

De cele mai multe ori uităm biletele în avion sau le aruncăm, fără să ne gândim la consecinţe. Conform "Krebs on Security", există o mulţime de informaţii personale care se găsesc pe boarding pass.

Orice persoană poate fotografia codul de bare de pe biletul de îmbarcare şi îl poate introduce într-un cititor de coduri.

„I-am luat numele, numărul de frequent flyer şi alte informaţii personale. Am reuşit să iau şi un număr numit "record key" de la zborul Lufthansa cu care mergea în aceea zi. Am intrat pe site-ul companiei aeriene şi folosind numele de familie şi codul "record key" am reuşit să intru în contul său. Acolo am văzut toate zborurile pe care le-a făcut şi toate zborurile pe care le avea rezervate deja", spune expertul criminalist Winston Krone.

Pe viitor, cu aceste informaţii, hackerul putea să-i schimbe zborurile, să anuleze călătoriile şi chiar îl punea scoate din cont, resetând numărul PIN., potrivit businessmagazin.ro.

 

×
Subiecte în articol: aruncat motive
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close