Antena 3 CNN Actualitate Social De ce nu trebuie să îți fotografiezi niciodată biletul de avion

De ce nu trebuie să îți fotografiezi niciodată biletul de avion

De ce nu trebuie să îți fotografiezi niciodată biletul de avion
Sursa foto: Foto: pixabay.com
14 Mar 2018   •   15:30

 Tot mai mulți oameni obișnuiesc să posteze pe rețelele de socializare imagini cu biletul de avion atunci când călătoresc. 

Specialiștii, însă, ne atrag atenția că acest obicei le oferă infractorilor acces liber la informații confidențiale, precum și posibilitatea de a modifica sau anula rezervarea noastră.

Vulnerabilitățile derivate din această informație pe care o găsim cu ușurință online au fost explicate recent de un expert în securitate. 

„Pe data de 30 august o persoană a postat o fotografie cu biletul său de avion, iar eu am decis să efectuez un mic studiu. Eram curios să știu câte date pot afla de pe o singură fotografie. Am hotărât să verific vulnerabilitatea sistemului și am accesat site-ul lor.

Pentru a intra în secțiunea  este suficient să cunoști numele pasagerului și numărul biletului electronic (sau codul rezervării). Toate aceste date erau înregistrate în biletul de avion și fără nicio dificultate am accesat această secțiune, reușind să citesc toate datele despre pasager.

În baza acestor date am aflat tot traseul călătoriei, precum și data și punctele de plecare ale tuturor zborurilor. Mai mult, am aflat care erau locurile lui, numărul biletului și bonusurile acumulate în baza programului de pasager permanent. Iar asta nu e tot!”, potrivit unica.ro. 

×
Subiecte în articol: bilet avion
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close