Antena 3 CNN Actualitate Social Descoperire incredibilă în Arabia Saudită. Ar putea rescrie istoria

Descoperire incredibilă în Arabia Saudită. Ar putea rescrie istoria

Descoperire incredibilă în Arabia Saudită. Ar putea rescrie istoria
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
12 Feb 2018   •   16:27

Mai multe pietre descoperite în Arabia Saudită ar putea rescrie istoria. Mai multe pietre antice descoperite recent în Arabia Saudită arată 6.600 de reperezentări ale vieții sălbatice, dovedind că regiunea a fost casa mai multor creaturi în timpurile preistorice.

Gravările în piatră, care au fost datate cu 8.000 î.e.n., includ imagini cu o antilopă rară, bouri, cămile sălbatice și măgari africani, despre care nu s-a știut că au trăit în această parte a lumii.

Deși Peninsula Arabă este în mare parte un deșert stâncos, experții cred că în urmă cu mii de ani a fost un rai pentru animale, Peninsula Arabă fiind acoperită cu plante până acum 6.000 de ani, conform libertatea.ro.

Cercetătorii de la institutul Max Planck din Germania au studiat arta de pe pietrele descoperite pe siturile arheologice Jubbah și Shuwaymis, care fac parte din Patrimoniul Mondial Unesco. Ei au studiat peste 6.600 de pietre gravate pentru a avea o perspectivă despre viața din antichitate în Peninsula Arabă. În prezent nu există foarte multe detalii despre trecutul acestei regiuni.

×
Subiecte în articol: descoperire Arabia Saudita pietre istorie
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close