Antena 3 CNN Actualitate Social DIICOT, percheziții de amploare! 50.000 de euro falşi circulă în Bucureşti

DIICOT, percheziții de amploare! 50.000 de euro falşi circulă în Bucureşti

DIICOT, percheziții de amploare! 50.000 de euro falşi circulă în Bucureşti
01 Aug 2018   •   12:30

Zeci de persoane, printre care şi cinci membri din clanul Gruia urmează să fie audiaţi la DIICOT, Structura Centrală, după ce au introdus pe teritoriul României 499 de bancnote de 100 de euro falsificate în Bulgaria. Banii circulă în Bucureşti.

Conform unui comunicat al DIICOT, începând cu luna august 2017, cinci membri ai unui clan de notorietate au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior mai mulţi suspecţi, având ca scop săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate (bancnote de 100 de euro), trafic de droguri de mare risc (cocaină), trafic şi cumpărare de influenţă şi proxenetism.

Astfel, membrii grupării au cumpărat şi introdus pe teritoriul României 499 de bancnote de 100 de euro falsificate în Bulgaria, au comercializat droguri de mare risc pe teritoriul municipiului Bucureşti, au traficat şi cumpărat influenţă şi au înlesnit şi obţinut sume de bani de pe urma activităţii de prostituţie desfăşurate în Capitală.

La sediul DIICOT - Structura Centrală vor fi aduse 40 de persoane în vederea audierii.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, fiind efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, al Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, precum şi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: DIICOT perchezitii amploare droguri
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close