Antena 3 CNN Actualitate Social Exclusiv: Document devastator în cazul polițistului pedofil. Șefii Poliției știau despre Eugen Stan

Exclusiv: Document devastator în cazul polițistului pedofil. Șefii Poliției știau despre Eugen Stan

Exclusiv: Document devastator în cazul polițistului pedofil. Șefii Poliției știau despre Eugen Stan
11 Ian 2018   •   13:12

A apărut un document care lămurește situația din Poliție, în urma dezvăluirilor referitoare la polițistul pedofil. Documentul este dovada ca toți capii Poliției Române au știut de acțiunile acestui om. Sunt obligați în momentul acesta să iasă la lumină și să motiveze apărarea acestuia.

Documentul este o notă de eveniment din ziua în care Eugen Stan o atacă pe victima de 30 de ani, în anul 2016.

„Bărbatul a fost prins și identificat de organele de Poliție, stabilindu-se că se numește Stan Eugen. Cercetările sunt continuate de Poliție, sub aspectul săvârștirii de agresiune sexuală”.

Cu toate acestea, de atunci, victima nu a mai fost audiată.

Rezoluția notată pe acest document, care poartă ștampila de intrare în Brigada Rutieră: „Rog declanșare cercetare, suspendare până la finalizare dosar penal și măsuri legale. URGENT!”.

Această rezoluție a fost redactată la data de 10.10.2016, adică la numai câteva ore după ce victima a fost agresată.

Procedura raportării evenimentului:

1. Nota de Eveniment se întocmeşte de structura unde este sesizată fapta şi se transmit ierarhic prin aplicaţia informatică SMIEOP

2. În cazul evenimentelor deosebite acesta se transmite la IGPR - Centrul Operaţional şi DGMO - C.O.C

3. Conform pct. 32 din Anexa nr. 1 evenimente în care sunt implicate personalul şi unităţile MAI sunt evenimente care se transmit la IGPR şi DGMO

Concluzii:

Nota de eveniment de la S18 a fost transmisă prin SMIEOP atât la IGPR cât şi la DGMO şi trebuia prezentată conducerii IGPR. În situaţii în care sunt implicaţi poliţişti, după prezentarea către conducerea IGPR, în raport de rezoluţie, se transmitea prin fax la unitatea unde s-a produs evenimentul pentru măsuri şi era monitorizată de Centrul Operaţional sau Cabinetul Inspectorului General.

Purtătorul de cuvânt Poliției Capitalei, Diana Sarca, a dat explicații privind documentul prezentat.

„Data despre care vorbim este într-o zi de sâmbătă. Momentul în care a fost rezoluționat acest document. Luni, a fost înregistrat în secretariat pentru a fi transmis acestei structuri. Nu am date unde a ajuns această notă. Acea semnatură aparține domnului secretar șef Dragomir Valentin, care la acel moment era adjunct al șef al Brigăzii Rutiere”.

Întrebată de ce nu a fost suspendsat, aceasta a spus că „aici vorbim despre suspendarea cercetării”.

 

×
Subiecte în articol: document politist pedofil eugen stan
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close