Antena 3 CNN Actualitate Social Dosarul Eugen Stan. Apar noi detalii în cazul polițistului pedofil

Dosarul Eugen Stan. Apar noi detalii în cazul polițistului pedofil

Dosarul Eugen Stan. Apar noi detalii în cazul polițistului pedofil
16 Ian 2018   •   13:53

MAI a primit din partea IGPR în cursul zilei de luni, 15 ianuarie 2018, trei seturi de documente în privinţa cazului poliţistului Eugen Stan, suspectat de pedofilie, informează un comunicat de presă al instituţiei.

Astfel, raportul înaintat vineri, 12 ianuarie 2018, de şeful Poliţiei Române premierului Mihai Tudose arată că vor fi analizate aspectele de Corpul de Control al MAI, care desfăşoară o activitate de control la Inspectoratul General al Poliţiei Române. De asemenea, în privinţa solicitării de declanşare a cercetării prealabile pentru chestorul Voicu Mihai Marius şi chestorul Nicu Dragoş-Orlando, aceste cercetări urmează a se declanşa, conform legii şi procedurilor interne.

MAI precizează că au fost primite şi două rapoarte ale chestorului Nicu Dragoş şi comisarului şef Ştefan Marius, de încetare a împuternicirii pe funcţiile ocupate în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Potrivit sursei citate, spre deosebire de modul în care au fost prezentate public aceste rapoarte (ca fiind rapoarte de demisie), consecinţele rapoartelor de încetare a împuternicirii sunt, conform legii, acelea că respectivii ofiţeri vor reveni pe funcţiile de bază, ocupate în urma câştigării concursurilor, respectiv funcţii de adjunct în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

În ceea ce priveşte raportul aparţinând şefului Poliţiei Capitalei, competenţa legală de a se pronunţa pe acesta aparţine conducerii MAI.

Faţă de raportul adjunctului, urmează să dispună conducerea Poliţiei Române, întrucât, potrivit legii, raporturile de serviciu ale acestuia sunt gestionate la nivelul acestei instituţii, mai arată MAI.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: eugen stan politist pedofil dosar IGPR
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close