Antena 3 CNN Actualitate Social Ediție specială: Drama unei mame care a primit 30 de ani de închisoare pentru înșelăciune

Ediție specială: Drama unei mame care a primit 30 de ani de închisoare pentru înșelăciune

Ediție specială: Drama unei mame care a primit 30 de ani de închisoare pentru înșelăciune
11 Iun 2017   •   23:06

Conform datelor de la Administrația Națională a Penitenciarelor sunt 48 de deținuți condamanți la 30 de ani de închisoare. Dintre aceștia: doi deținuți pentru viol, doi deținuți pentru omor calificat, 32 pentru omor deosebit de grav, un deținut pentru înșelăciune, 10 deținuți pentru omor calificat, un deținut pentru tâlhărie.

De trei ani, așteaptă să se trezească din visul său urât. A primit 30 de ani de închisoare pentru înșelăciune. Se află în regim închis la Târgșor și are trei copii.

„Pedepsele pentru faptele pe care le-am avut sunt doi ani, șase luni, dar adunate s-a descontopit tot. Prima condamnare am avut-o pe codul vechi. Între timp intrase în vigoare noul Cod Penal. Ei au socotit 48 de acte materiale, 48 de fapte. Pedeapsă principală de 14 ani, cu un spor de 77 de ani. A fost un dosar cu fapte similare, cu un prejudiciu mult mai mare, s-a găsit o variantă la IICJ, în care s-au descontopit pedepsele de 10 ani, s-au pus pe noul Cod, unde înșelăciune are cinci ani, s-a contopit pe Codul vechi distinct”, a mărturisit femeia condamnată la 30 de ani.

„Sunt persoane care și-au achitat datoria către bancă, deci o parte din prejudiciu s-a achitat”, mai spune condamnata, căruia nu-i vine să creadă nici acum ce pedeapsă grea a primit. „Am simțit că mor, leșin”.

„În 2014, cel mic avea opt ani și cel mare 10. Mai mult s-a ocupat mama să-i pregătească. În acea perioadă cât am fost în arestul preventiv, nu au fost informați, acum știu, s-a înțeles. Acum sper să se modifice toate aceste aberații din Codul Penal. Cel mare mi-a ridicat niște chestiuni, s-a maturizat mult. Eu sunt divorțat din 2010. Au rămas cu mama, mama a murit și i-a luat tatăl lor cu ei (...) În detenție, îți dai seama că nu ai apreciat lucrurile carea cum ți se par fenomenale: o pasăre care ciripește, un vânt care bate într-un copăcel, au trecut pe lângă tine fără să te impresioneze, fără să te sesizeze că e frumos în libertate. Am fost foarte legată de copiii mei și m-am ocupat să primească o educație aleasă”, mai spune deținuta.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Editie Speciala
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close