Antena 3 CNN Actualitate Social Eleva supradotată din Bârlad, hărţuită de ANAF. Problema: ajutoarele primite de la oameni

Eleva supradotată din Bârlad, hărţuită de ANAF. Problema: ajutoarele primite de la oameni

Eleva supradotată din Bârlad, hărţuită de ANAF. Problema: ajutoarele primite de la oameni
Sursa foto: Foto: adevarul.ro
06 Oct 2015   •   11:21

Fata din Bârlad care a impresionat o ţară întreagă cu inteligenţa ei, trece din nou prin momente grele. Bunica fetei care îi este şi asistent maternal este hărţuită de ANAF pentru ajutoarele primite de la oamenii care i-au dotat bani pentru ca fata să-şi poată continua şcoala.

Potrivit adevărul.ro, bunica ei a primit somaţie de la Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vaslui prin care i se cere să declare veniturile încasate în 2014 din activităţi independente. Femeia a primit anul trecut diferite sume de bani în scop umanitar de la persoane fizice şi juridice.  Sumele primite au variat între 100 lei şi 3.000 euro. Povestea fetei din Bârlad cu IQ 120 a fost făcută publică în urmă cu un an.

Presa a relatat atunci că este medaliată la concursuri naţionale de matematică şi limba română, deşi învăţa în condiţii inumane, printre gândaci şi miros de mucegai. Banii primiţi din donaţii au fost folosiţi pentru renovarea apartamentului în care eleva premiantă locuieşte împreună cu bunica şi fratele ei.

×
Subiecte în articol: Barlad ANAF
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close