Antena 3 CNN Actualitate Social Eroii Zilei: Mihaela Petric şi Manuela Crişan, cercetătoare în medicină și premiate la Euroinvent

Eroii Zilei: Mihaela Petric şi Manuela Crişan, cercetătoare în medicină și premiate la Euroinvent

Eroii Zilei: Mihaela Petric şi Manuela Crişan, cercetătoare în medicină și premiate la Euroinvent
23 Mai 2018   •   11:55

O echipă de cercetători europeni, din care fac parte şi două românce, a fost desemnată căştigătoare la cel mai mai mare salon de invenții din Europa de Sud-Est.

Mihaela Petric şi Manuela Crişan, de la Institutul de Chimie din Timişoara, au inventat, împreună cu colegi chimişti din Italia şi Republica Moldova, un nou tratament inovator anti-cancer. În esență, proiectul propune noi compuși cu proprietăţi luminescente, care pot fi în viitor candidați pentru noi medicamente anti-cancer. Invenţia i-a convins pe juraţii de la Euroinvent şi a primit şi premiul în valoare de zece mii de lei oferit de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Mihaela Petric şi Manuela Crişan sunt în direct cu noi şi ne explică mai în detaliu cum au ajuns la această descoperire revoluţionară, care ar putea salva milioane de vieţi.

O echipă de cercetători din domeniul medicinei a fost desemnată căştigătoare la cel mai mai mare salon de invenții din Europa de Sud-Est. Participanţii de la Institutul de Chimie din Timişoara au venit cu un tratament inovator de cancer şi aşa i-au convins pe juraţii de la Euroinvent. Premiul în valoare de 10.000 de lei a fost oferit de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei eroii zilei previziuni
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close