Antena 3 CNN Actualitate Social Eroii Zilei. 15 militari români răniti în Irak și Afganistan vor pleca la Jocurile Invictus 2018

Eroii Zilei. 15 militari români răniti în Irak și Afganistan vor pleca la Jocurile Invictus 2018

Eroii Zilei. 15 militari români răniti în Irak și Afganistan vor pleca la Jocurile Invictus 2018
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
16 Oct 2018   •   12:29

 Eroii României se pregătesc de o nouă competiţie. 15 militari români răniti în Irak și Afganistan vor pleca mâine la Jocurile Invictus 2018.  După rezultatele spectaculoase de anul trecut de la Toronto, unde au cucerit patru medalii, au urmat luni de pregătiri intense si emoţii greu de descris în cuvinte. Fiecare sportiv ascunde poveşti emoţionante. Spre exemplu, locotenent colonel Nicolae Grigore a fost rănit grav într-o misiune de salvare în Afganistan, însă cu multă ambiţie şi dragoste pentru haina militară a reuşit să treacă peste momentele de cumpănă. A luat viaţa de la capăt iar acum este hotărât să vina acasă cu o medalie. La jocurile Invictus de la Sydney vor participa militari răniți din 18 țări membre sau partenere ale NATO.

''Noi ca societate trebuie să construim un cult al eroilor şi al veteranilor de război. Nu contează că ei sunt din al Doilea Război Mondial sau de la Revoluţie, sau sunt eroi ai teatrelor de operaţii. Trebuie să construim un cult al eroilor şi trebuie să arătăm copiiilor noştri că noi luptăm în continuare pentru a apăra această ţară, indiferent că o facem pe teritoriul ei sau în afara teritoriului ţării'', spune Nicolae Grigore.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close