x close

Fii alături de noi!

Expertiza în dosarul Colectiv nu va fi făcută publică

de 04 Ian 2016   •   19:20
Raportul final al Institutului INSEMEX Petroşani în cazul incendiului de la Colectiv stârneşte scandal. Expertiza nu va fi făcută publică.

Directorul instituţiei a anunţat că expertiza va fi gata la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, pentru că e nevoie de studii riguroase. 
 
Duminică, fostul preşedinte Traian Băsescu susţinea însă că ceva nu este în regulă în cazul Colectiv şi critica INSEMEX că tergiversează prezentarea raportul final. 
 
Pe acelaşi subiect, au apărut în ultima vreme declaraţii scandaloase. Colonelul STS Ştefan Enache, arestat pentru şpagă într-un alt dosar, a declarat că incendiul de la Colectiv a fost provocat.
 
Potrivit unor stenograme, Enache îi spunea unui politician că incendiul de la Colectiv a fost provocat şi că ministrul de Interne de la acea vreme, Gabriel Oprea, ştia ce urma să se întâmple.
 
Întocmirea raportului final durează atât de mult, pentru că documentul se face cu o mare rigurozitate ştiinţifică, a declarat directorul INSEMEX Petroşani, George Găman.
 
Expertiza INSEMEX, odată finalizată, nu va fi făcută publică, ea urmând să fie înaintată Parchetului instanţei supreme, care anchetează circumstanţele în care a avut loc incendiul din 30 octombrie.
 
poza

Actualitate

Decizie importantă luată de Pepsi în privința băuturilor sale. Consumatorii pot fi afectați

PepsiCo a decis să reintroducă aspartamul în băuturile sale carbogazoase din SUA, după eşecul comercial al noilor îndulcitori artificiali, a declarat un purtător de cuvânt al companiei citat de AF...

28 Iun 2016  •  08:48

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Dietă record! Ozana Barabancea vrea să slăbească 50 de kilograme

Dorinică să fie din nou în formă, după ce a ratat acest lucru la prima încercare, Ozana Barabancea este decisă să scape cât mai repede de 50 de kilograme.

27 Iun 2016  •  23:08

sati