Antena 3 CNN Actualitate Social Expertiza în dosarul Colectiv nu va fi făcută publică

Expertiza în dosarul Colectiv nu va fi făcută publică

Expertiza în dosarul Colectiv nu va fi făcută publică
Sursa foto: Foto: icolectiv.ro
04 Ian 2016   •   19:20

Raportul final al Institutului INSEMEX Petroşani în cazul incendiului de la Colectiv stârneşte scandal. Expertiza nu va fi făcută publică.

Directorul instituţiei a anunţat că expertiza va fi gata la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, pentru că e nevoie de studii riguroase. 
 
Duminică, fostul preşedinte Traian Băsescu susţinea însă că ceva nu este în regulă în cazul Colectiv şi critica INSEMEX că tergiversează prezentarea raportul final. 
 
Pe acelaşi subiect, au apărut în ultima vreme declaraţii scandaloase. Colonelul STS Ştefan Enache, arestat pentru şpagă într-un alt dosar, a declarat că incendiul de la Colectiv a fost provocat.
 
Potrivit unor stenograme, Enache îi spunea unui politician că incendiul de la Colectiv a fost provocat şi că ministrul de Interne de la acea vreme, Gabriel Oprea, ştia ce urma să se întâmple.
 
Întocmirea raportului final durează atât de mult, pentru că documentul se face cu o mare rigurozitate ştiinţifică, a declarat directorul INSEMEX Petroşani, George Găman.
 
Expertiza INSEMEX, odată finalizată, nu va fi făcută publică, ea urmând să fie înaintată Parchetului instanţei supreme, care anchetează circumstanţele în care a avut loc incendiul din 30 octombrie.
 

×
Subiecte în articol: Club Colectiv expertiza
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close