Antena 3 CNN Actualitate Social Familia lui Ionuț Anghel, copilul ucis de câini, a primit despăgubiri de două milioane euro

Familia lui Ionuț Anghel, copilul ucis de câini, a primit despăgubiri de două milioane euro

Familia lui Ionuț Anghel, copilul ucis de câini, a primit despăgubiri de două milioane euro
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    11 Aug 2016   •   15:20

Constantin Ciorăscu, patronul firmei Tei Rezidenţial, pe terenul căruia a murit muşcat de câini Ionuţ Anghel, a plătit familiei acestuia două milioane de euro din suma de 2,4 milioane de euro stabilită de instanţă ca daune morale, potrivit News.ro.

Avocaţii lui Ciorăscu au cerut executarea silită a Administraţiei Domeniului Public Sector 2 pentru diferenţa de 400.000 de euro care mai trebuie plătită conform deciziei definitive a Curţii de Apel Bucureşti.

Constantin Ciorăscu a fost găsit vinovat în dosarul lui Ionuţ Anghel, care a murit muşcat de câini, în septembrie 2013, pe un teren al firmei Tei Rezidenţial. 

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe Ciorăscu, în 12 mai, la trei ani de închisoare cu executare

Tot atunci, societatea Rezidenţial Tei, Constantin Ciorăscu şi ADP Sector 2 au fost obligaţi să plătească, în solidar, daune morale familiei lui Ionuţ Anghel în valoare totală de 2,4 milioane de euro, respectiv câte 600.000 de euro părinţilor lui Ionuţ şi 1,2 milioane de euro fratelui acestuia.

Pe 2 septembrie 2013, un copil în vârstă de patru ani a murit, după ce a fost sfâşiat de câinii maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.

Pe 25 septembrie 2013, Curtea Constituţională a stabilit că Legea privind câinii fără stăpân este constituţională.

Potrivit legii adoptate, câinii fără stăpân din adăposturile publice pot fi eutanasiaţi, prin decizie a autorităţii locale, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după un termen de 14 zile lucrătoare.

Ce modificări aduce noua lege a maidanezilor. Amendamentele adoptate

 

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close