Antena 3 CNN Actualitate Social Forum Intact. Ministrul Mediului, despre gestionarea deșeurilor: Am închis 11 depozite municipale

Forum Intact. Ministrul Mediului, despre gestionarea deșeurilor: Am închis 11 depozite municipale

Forum Intact. Ministrul Mediului, despre gestionarea deșeurilor: Am închis 11 depozite municipale
20 Noi 2017   •   10:30

Oraşele din România riscă să cadă pradă gunoaielor. Poluarea ar putea atinge cote maxime, mai ales că mare parte din deşeuri încă se depozitează la marginea oraşelor, în loc să se recicleze şi reutilizeze, aşa cum cer normele europene.

Planul Naţional de Gestiune a Deşeurilor încă se lasă aşteptat, iar administratorii depozitelor atrag atenţia că procedura de obţinere a autorizaţiilor de la Agenţia Naţională de Mediu este extrem de greoaie. Toate aceste aspecte au fost discutate în cadrul Forumului Intact Media Group, dedicat gestionării Deşeurilor Municipale la care participă reprezentanți ai autorităților, ai mediului de afaceri din zona serviciilor de salubritate, colectare şi reciclare, precum şi ONG uri din domeniu.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a vorbit despre gestionarea deșeurilor din România.

„Situația astăzi se prezintă astfel: din cele 68 de depozite cumulate municipale și industriale, pentru care România este trimisă la Curtea Europeană de Justiție. Am reușit în circa cinci luni și jumatate - șase să închidem 11 depozite municipale,  un depozit de deșeuri periculoase, urmând ca în perioada următoare încă trei depozite să fie închise”, a spus Grațiela Gavrilescu.

 

 

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close