Antena 3 CNN Actualitate Social Gabriel Resources cere României despăgubiri de 4,4 miliarde dolari pentru stoparea proiectului Roșia Montana

Gabriel Resources cere României despăgubiri de 4,4 miliarde dolari pentru stoparea proiectului Roșia Montana

Gabriel Resources cere României despăgubiri de 4,4 miliarde dolari pentru stoparea proiectului Roșia Montana
29 Iun 2017   •   14:30

Gabriel Resources Ltd. vrea ca România să plătească despăgubiri de 4,4 miliarde de dolari în procesul de arbitraj, potrivit hotnews.ro.

Suma va servi drept compensație pentru pierderile pe care susține că le-a suferit în urma nedemarării proiectului exploatării aurifere de la Roșia Montana.

Cererea va fi depusă la un tribunal arbitral constituit auspiciile Centrului Internațional al Băncii Mondiale pentru reglementarea disputelor legate de investiții.

În 2015, Gabriel Resources Ltd. a anunțat că a depus o cerere de arbitraj în fața World Bank's International Centre for Settlement of Investment Disputes împotriva României. Compania acuză România că a blocat implementarea proiectului de exploatare minieră fără nicio compensație și a cauzat "pierderi semnificative" pentru Gabriel Resources.

Societatea Roșia Montana Gold Corporation este controlată de compania canadiană Gabriel Resources, care deține 80,69% din acțiuni.

×
Subiecte în articol: despagubiri Rosia Montana România proiect
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close