Antena 3 CNN Actualitate Social Gabriela Firea vrea să acorde ajutor familiilor monoparentale din Capitală

Gabriela Firea vrea să acorde ajutor familiilor monoparentale din Capitală

Gabriela Firea vrea să acorde ajutor familiilor monoparentale din Capitală
Sursa foto: Foto: Facebook/Gabriela Firea
26 Oct 2017   •   11:03

Acordarea unui ajutor social comunitar lunar pentru familia monoparentală al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 530 de lei inclusiv, figurează pe ordinea de zi a şedinţei din 31 octombrie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Mai exact, pentru familia monoparentală al cărei venit mediu lunar pe membru de familie se situează până la 200 de lei inclusiv, acest ajutor ar urma să fie de: 300 de lei pentru familia cu un copil, 600 de lei pentru familia cu doi copii, 900 de lei pentru familia cu trei copii şi 1.200 de lei pentru familia cu patru copii sau mai mulţi.

De asemenea, proiectul prevede acordarea unui ajutor social comunitar lunar pentru familia monoparentală al cărei venit mediu lunar pe membru de familie este cuprins între 201-530 lei, după cum urmează: 200 de lei pentru familia cu un copil, 400 de lei pentru familia cu doi copii, 600 de lei pentru familia cu trei copii şi 800 de lei pentru familia cu patru copii sau mai mulţi.

Sumele vor fi acordate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Conform metodologiei, beneficiarii sunt familiile cu domiciliul sau reşedinţa pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Bucureşti, formate din persoană singură şi copii în vârstă de până la 18 ani, aflaţi în întreţinere şi care locuiesc împreună cu aceasta. Prin persoană singură se înţelege persoana care se află în una dintre următoarele situaţii: este necăsătorită, este văduvă, este divorţată, al cărei soţ/soţie este declarat/declarată dispărut/dispărută prin hotărâre judecătorească; al cărei soţ/soţie este arestat/arestată preventiv pentru o perioadă mai mare de 30 de zile sau execută o pedeapsă privativă de libertate şi nu participă la întreţinerea copiilor.

Acte necesare: cerere tip, declaraţie pe proprie răspundere privind componenţa familiei şi extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar. Expunerea de motive este semnată de primarul general, Gabriela Firea.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Gabriela Firea ajutor
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close