Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Guvernul pregăteşte o lovitură de mari proporţii: 100 de zile până când pensiile şi salariile se recalculează

Guvernul pregăteşte o lovitură de mari proporţii: 100 de zile până când pensiile şi salariile se recalculează

Guvernul pregăteşte o lovitură de mari proporţii: 100 de zile până când pensiile şi salariile se recalculează
Sursa foto: Foto: gov.ro
05 Mar 2017   •   20:21

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că veniturile până la pragul de 4.000 lei urmează să se dubleze, iar cele care depăşesc acest nivel să se majoreze cu 45%.

„Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari”, a adăugat ministrul. În ceea ce priveşte pensiile, Vasilescu a precizat că „următoarea majorare este de la 1 iulie pentru absolut toţi pensionarii din România, când creşte punctul de pensie la 1.000 lei”.

Adrian Dobre, secretar de stat în Ministerul Muncii, invitatul lui Radu Tudor în emisiunea Punctul de Întâlnire, a explicat care sunt planurile guvernului pentru următorii patru ani.

„Avem o piramidă, baza şi mijlocul. Pentru foarte mulţi care sunt în faza de jos vrem să-i ridicăm la mijloc, cei din mijloc mai sus şi cei de la vârf să aibă o stabilitate. Nu putem creşte economic dacă avem oameni care câştigă la limita existenţei. (…) Nici un salariu în minus pentru cei în plată. Nimeni nu trebuie să aibă o temere”, a declarat Adrian Dobre.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close