Antena 3 CNN Actualitate Social Horia Colibășanu a renunțat la ascensiunea finală pe Everest

Horia Colibășanu a renunțat la ascensiunea finală pe Everest

Horia Colibășanu a renunțat la ascensiunea finală pe Everest
Sursa foto: foto: Horia Colibășanu
24 Mai 2018   •   18:04

Horia Colibășanu a revenit în Kathmandu şi se pregăteşte să se întoarcă în ţară, după ce, împreună cu partenerul său Peter Hámor au hotărât să renunţe la ascensiunea finală din cauza riscului foarte mare de avalanşe în plăci de zăpadă, informează site-ul alpinistului român.

”Au ales să se întoarcă teferi acasă şi să nu îndrăznească să avanseze printr-o avalanşă de plăci de gheaţă”, se spune pe pagina de Facebook a timișoreanului.

“A nins foarte mult, s-a depus un strat de jumătate de metru, apoi a fost soare puternic. S-a creat o placă de gheaţă care pluteşte pe zăpada pufoasă. Când mergeam pe ea vibra sau se crăpa. Riscul ca plăcile să se rupă şi să pornească o avalanşă era foarte mare. Dintr-o astfel de avalanşă nu ai nicio şansă să scapi. Am hotărât să renunţăm anul acesta, cu regret pentru toată munca pe traseul pe care l-am echipat, având entuziasmul de la început”, a spus astăzi Horia Colibăşanu, anunţând astfel că proiectul deosebit pe care l-a pregătit în 2018 nu a putut fi dus la final, scrie HotNews.

×
Subiecte în articol: everest avalansa
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close