Antena 3 CNN Actualitate Social Incendiu puternic, produs într-un bloc cu 20 de etaje. Cel puțin 13 persoane au murit, iar alte 28 sunt grav rănite

Incendiu puternic, produs într-un bloc cu 20 de etaje. Cel puțin 13 persoane au murit, iar alte 28 sunt grav rănite

Incendiu puternic, produs într-un bloc cu 20 de etaje.  Cel puțin 13 persoane au murit, iar alte 28 sunt grav rănite
23 Mar 2018   •   09:41

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 28 au fost rănite, vineri, într-un incendiu declanşat într-un bloc de apartamente cu 20 de etaje în oraşul Ho Şi Min, în clădire locuind peste 700 de familii, au anunţat media de stat, relatează dpa. 

Câţiva locatari au sărit din clădire când a izbucnit incendiul, în clădirea Carina Plaza din districtul 8, oraşul Ho Şi Min, vineri dimineaţa, potrivit ziarului Tuoi Tre. 

Potrivit poliţiei, incendiul a fost declanşat de o explozie produsă într-o parcare subterană a clădirii în jurul orei 1:30 dimineaţa (18:30 GMT, joi). Focul a fost stins în jurul orei 04:30 dimineaţa. 

Subsolul a fost distrus complet, împreună cu 150 de motociclete şi 13 vehicule. 

Locatari au declarat, potrivit publicaţiei citate, că nu s-a declanşat nicio alarmă de incendiu şi nici un aspersor nu a fost activat. 

Un al doilea incendiu s-a declanşat după-amiază în subsolul clădirii, provocând panică în rândul locatarilor. Focul a fost 
stins rapid. Potrivit pompierilor care au intervenit la faţa locului incendiul ar fi fost declanşat de o pompă de apă supraîncălzită. 

Acesta este cel mai grav incendiu produs la Ho Şi Min din 2002, a declarat Vo Van Hoan, şeful secretariatului administraţiei oraşului. 

Operaţiunea de intervenţie este în curs de desfăşurare şi poliţia investighează acest caz.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: incendiu bloc cladiri Politie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close