Antena 3 CNN Actualitate Social Intervenție de urgență în munții Bucegi. Salvamontiştii au reluat căutările. Turistul a murit

Intervenție de urgență în munții Bucegi. Salvamontiştii au reluat căutările. Turistul a murit

Intervenție de urgență în munții Bucegi. Salvamontiştii au reluat căutările. Turistul a murit
14 Ian 2018   •   08:01

Update: Salvamontiștii din Bucegi au reluat căutările pentru a-l găsi pe tânărul dispărut în avalanșă. Salvatorii vor acționa prin sondare.

Update: Salvamontiştii au sistat, sâmbătă seară, căutările în cazul bărbatului surprins de o avalanşă în Masivul Bucegi, acţiunea urmând să fie reluată duminică dimineaţă.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, 15 salvatori montani angajaţi ai acestui serviciu şi ai Salvamont Prahova au participat la acţiunea de căutare a unui bărbat de 30 de ani din Bucureşti care a fost surprins, sâmbătă după-amiază, de o avalanşă în Valea Coştilei, valul de zăpadă coborând până în apropierea refugiului Coştila.

Bărbatul făcea parte dintr-un grup de cinci persoane, între care o femeie, care voia să ajungă pe Platoul Bucegi, a precizat sursa citată.

Doi dintre membrii grupului au participat la căutări, a mai spus Haiduc.

Căutările vor fi reluate duminică dimineaţă

Update: Turistul prins de avalanșă a murit.

Update: Turistul surprins de o avalanşă produsă sâmbătă după-amiază în Masivul Bucegi făcea parte dintr-un grup de cinci persoane şi se afla într-o zonă foarte dificilă. Salvatorii montani au dubii că ar mai fi în viaţă, în condiţiile în care valul de zăpadă care a venit peste el l-a dus într-o vale adâncă de câteva sute de metri, iar cei care îl însoţeau i-au găsit ruscacul şi casca.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat pentru News.ro că turistul se afla pe munte împreună cu alte patru persoane, celelalte patru scăpând nevătămate.

Valul de zăpadă l-a purtat pe bărbat într-o râpă de peste 500 de metri. Doi dintre cei care îl însoţeau au urcat la Coştila, de unde au fost recuperaţi de salvamontişti şi duşi la refugiul Salvamont. Ceilalţi doi, care au văzut cum bărbatul este luat de avalanşă, au coborât până în locul unde valul de zăpadă s-a oprit, unde s-au întâlnit cu nişte alpinişti, însă nu l-au găsit pe bărbat, în schimb au găsit rucacul şi casca pe care acesta le purta.

Gheorghe Haiduc a spus că, având în vedere această situaţie, sunt foarte puţine şanse ca turistul că mai fie în viaţă.

Știre inițială: O intervenție de urgență se derulează sâmbătă după-amiază în munții Bucegi. Un turist a fost înghițit de avalanșă, care se pare că ar fi provocat-o chiar el.

”Se pare că cinci persoane au încercat să urce spre Platoul Bucegi, au fost luați prin surprindere de avalanșă doi turiști. Fata a reuși să iasă din zăpadă. Aceasta este în siguranță în acest moment. Echipa de salvamont este mobilizată, încercăm să ajungem în zona unde s-a pierdut tânărul”, a declarat Gheorghe Haiduc, salvamont, pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: munti turist avalansa Bucegi interventie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close