Antena 3 CNN Actualitate Social Ionela Prodan a murit. Cântăreața avea 70 de ani

Ionela Prodan a murit. Cântăreața avea 70 de ani

 Ionela Prodan a murit. Cântăreața avea 70 de ani
16 Apr 2018   •   21:33

Ionela Prodan a murit. Celebra cântăreață de muzică populară avea 70 de ani și s-a stins luni seară, la ora 21.00, la Spitalul Elias.

Ionela Prodan a murit. Ionela Prodan a fost o solistă din Oltenia, precum și mama jurnalistei și impresarei de fotbal Anamaria Prodan. A interpretat cântece și în duet cu Ion Dolănescu.

Ionela Prodan a murit. Ionela Prodan a avut parte de o viață complicată.

Ionela Prodan a murit. "Tatăl meu a murit înainte cu două luni să mă nasc, iar eu, fiind al treilea copil, am fost cel mai dorit, pentru că eram fată. Înaintea mea s-au născut doi frați, unul mai mare cu nouă ani decât mine, celălalt, cu șapte ani, iar ei m-au cam crescut, pentru că mama trebuia să muncească. Am fost obișnuită să cresc cu greutățile, însă era dureros când pe ceilalți copii îi strigau mamele lor, iar pe mine nu, pentru că era mereu la muncă. Una dintre dorințele mamei a fost ca, după moartea sa, să fim toți frații împreună, iar acum locuiesc în aceeași curte cu mine și cred că mama este împăcată. E foarte important să ai familia aproape, mai ales în momentele grele."

Ionela Prodan a murit. "Aveam 42 de ani când a murit soțul meu, iar Anamaria m-a îndemnat să-mi refac viața, spunându-mi că ea și Anca nu pot fi întotdeauna lângă mine, și de 12 ani am alături un bărbat extraordinar, un moldovean minunat, că, dacă era oltean, nu-l luam, doar știți că oltenii sunt mai aprigi. Întotdeauna muzica a fost cea care m-a ținut pe linia de plutire. Când mi-a fost greu în viață am căutat să stau singură în cameră, cu foile și aparatele (n.r. - reportofon și casetofon) lângă mine și-am așternut zeci de idei pe hârtie. În cântecele mele de greutate se simte și multă durere. Așa a rămas celebru și cântecul vieții mele: „Din bucata mea de pâine”, piesa aceasta n-are moarte. Am creat-o într-o clipă de mare durere și deznădejde, în urma relației cu anumite persoane care m-au trădat. Așa a luat viață acest cântec: „Din bucata mea de pâine/ Am crescut un om şi-un câine (...)/ Când am bani și o duc bine/ Toată lumea e cu mine/ De n-am bani și o duc rău/ Nici cel neam nu-i neamul meu/ Și atunci te-ntreb pe tine/ Care-i om și care-i câine?”", povestea Ionela Prodan într-un interviu pentru revista Taifasuri.

Ionela Prodan a murit. Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Ionela Prodan la 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close