Antena 3 CNN Actualitate Social Legea vaccinării obligatorii a fost adoptată de plenul Senatului

Legea vaccinării obligatorii a fost adoptată de plenul Senatului

Legea vaccinării obligatorii a fost adoptată de plenul Senatului
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
23 Oct 2017   •   17:46

Plenul Senatului a adoptat luni cu 99 de voturi ”pentru” şi o abţinere proiectul de lege al Guvernului privind vaccinarea obligatorie, care prevede sancţiuni pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor ce pot merge de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei, scrie News.ro.

”Este vaccinarea intervenţia medicală cu cel mai înalt grad de eficienţă din istoria omenirii. Vaccinarea a fost a fost introdusă pentru prima dată în 1896 împotriva variolei. Variola a secerat la vremea respectivă peste 30 de milioane de suflete. În 1977, în urma introducerii acestuivaccin, variola a fost eradicată de pe întreg globul pământesc. În anul 1971 a fost introsuă vaccinarea împotriva rujeolei. În anul 2000 în America s-a declarat rujeola eradicată. Astfel încât, cu aceste două exemple cred că e suficient să vă demonstrez importanţa acestui vaccin care, spre surpinderea mea, unii medici am văzut că îl contestă. Eu dacă aş fi mai mare aş lua măsuri împotriva acesto medici care contestă această vaccinare care a adus omenirii cele mai mari beneficii”, a spus senatorul PNL Leon Dănăilă în cadrul dezbaterilor generale asupra proiectului de lege.

Singura modificare notabilă faţă de varianta trimisă de Guvern a fost eliminarea prevederii ca legea vaccinării să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018, fără a se prevedea însă o altă dată.

×
Subiecte în articol: Senat vaccinare leon danaila
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close