Antena 3 CNN Actualitate Social Locul din România unde toate femeile sunt gravide. Nimeni nu se aștepta la acest lucru

Locul din România unde toate femeile sunt gravide. Nimeni nu se aștepta la acest lucru

Locul din România unde toate femeile sunt gravide. Nimeni nu se aștepta la acest lucru
Sursa foto: foto: Pixabay.com
22 Mai 2019   •   09:44

Femeile dintr-un sat din Iași sunt campioane la făcut copii! Potrivit ultimelor date, majoritatea dintre ele nu doar că se căsătoresc înainte de 20 de ani, dar până ajung la vârsta asta au deja câtiva copii. 

În satul Crucea din comuna Lungani toate femeile fertile au rămas însărcinate. De exemplu, în 2011, satul număra în jur de 280 de gravide, majoritatea de etnie rromă.

Conform „tradiţiei”, femeile se căsătoresc devreme şi până împlinesc 20 de ani au deja câţiva copii, scrie cancan.ro.

„Sunt foarte multe cupluri de tineri în comună. Fetele nasc prin cezariană, de la 15 ani, în spitalele din Paşcani sau Iaşi. Este periculos ca aceste tinere să facă cezariană de la o vârstă aşa de fragedă. Nu prea vin la control şi tocmai cele care ignoră acest lucru au probleme serioase la naştere”, declara într-un interviu mai vechi Rotaru Verginia, medic de familie în comună.

Totuşi, medicii bănuiesc că numărul însărcinatelor este mult mai mare decât cel înregistrat la dispensar. „Am cazuri de copii de 3-4 luni care nici acum nu figurează în liste cu CNP-ul„, a mai spus medicul de familie din comuna Lungani.

„Fetele nasc la 14-15 ani, iar la 17 ani tinerii deja se căsătoresc. Lungani este singura comună din zona Moldovei unde populaţia a crescut foarte mult de la ultimul recensământ. Această creştere este datorată tocmai celor două comunităţi de rromi din Crucea şi Zmeu„, declara în 2012 primarul Gheorghe Pricopie.

×
Subiecte în articol: România loc femei gravide
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close