Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sinteza zilei: Mărturia mamei adolescentei care s-a sinucis

Sinteza zilei: Mărturia mamei adolescentei care s-a sinucis

Sinteza zilei: Mărturia mamei adolescentei care s-a sinucis
07 Dec 2015   •   21:59

Aneta Toma, mama adolescentei care s-a sinucis pentru că a fost mutată cu forţa într-un centru de plasament, susține că minora i-a fost luată de lângă ea din cauza unor pretexte, în speță că femeia ar avea hepatită sau că nu ar avea suficient spațiu în casă.

Mama tinerei a povestit luni seara, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, că a luat-o pe Cristina din centrul de plasament în anul 2002, atunci când copila avea opt luni și a crescut-o cu multă dragoste.
 
Femeia susține că i-a fost pus un diagnostic fals de hepatita C și acesta ar fi unul din motivele pentru care i-a fost luată fetița de lângă ea.

Pentru că a avut numeroase neînțelegeri cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Aneta Toma susâine că autoritățile i-au mai găsit un pretext pentru a nu-i da copilul înapoi. Și anune, acela că nu ar avea camere suficiente acasă.
 
”Ea era sora mea, pentru mama mea era fiica ei. De sărbători ne duceam la rude și îi dădeau bani la sorcova. Iar acum, dacă cumpăram ceva pentru băiețelul meu, cumpăram și pentru Cristina”, a spus Ionuț, fratele vitreg al Cristinei, luni, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Fata care şi-a luat viaţa pentru că a fost mutată cu forţa într-un centru de plasament a fost ucisă de sistem, spune asistenta care a încercat să o salveze pe copila care şi-a pus capăt zilelor, de dorul asistentei maternale care a crescut-o. 
 
Autorităţile au despărţit-o pe fată de femeia care a crescut-o de la 7 luni, lucru devastator pentru adolescenta de 13 ani.
 
Cristina si-a pus capat zilelor pentru ca sistemul nu a lasat-o sa aiba o familie. Fata o ruga disperata pe cea care a crescut-o de la 7 luni sa faca ceva, ca sa se poata intoarce acasa.
 
Fata a fost luata din familie, pentru ca o comisie ar fi spus ca mama adoptiva e bolnavă.
 
Cu toate ca femeia a dovedit in instanta ca nu era bolnavă, Cristina a fost mutata intr-un centru de plasament în urmă cu doi ani. Pentru ca nu a mai suportat dorul de mamă, fata a decis sa nu mai traiasca. Si-ar fi anuntat chiar si colegele de camera ce vrea sa faca.
 
Politia și Protectia Copilului au deschis fiecare cate o ancheta pentru a stabili cum s-a putut intampla o asemenea tragedie.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close