Antena 3 CNN Actualitate Social Mărturisiri dureroase despre cazurile medicului Burnei: ”Medicii din alte țări au spus că e o crimă. Nu e posibil să faci experimente pe copii”

Mărturisiri dureroase despre cazurile medicului Burnei: ”Medicii din alte țări au spus că e o crimă. Nu e posibil să faci experimente pe copii”

Mărturisiri dureroase despre cazurile medicului Burnei: ”Medicii din alte țări au spus că e o crimă. Nu e posibil să faci experimente pe copii”
31 Aug 2017   •   23:46

Medicul Gheorghe Burnei a susținut azi o declarație de presă, după ce instanța i-a interzis să mai profeseze. Acesta a adus explicații și a povestit două dintre cazurile pe care le-a avut.

La auzul afirmațiilor doctorului Burnei, mamele fetițelor în cauză au reacționat. 

”Efectiv tremur. Ce pot să vă spun este că nu știu cine i-a dat voie drept să mai profeseze. El nu a știut nici măcar ce diacnostic a avut copilul meu. Doctorul Burnei i-a montat un dispozitiv pentru îndreptarea coloanei. Cauza morții copilului meu a fost deficit de tehnică chirurgicală. Eu am făcut o plângere penală, însă nu eu m-am sesizat, ci procuratura. Din autopsia preliminară mi s-a spus ca este malpraxis. Eu nu am primit de la spital niciun act. Iar la două săptămâni de la moartea fetiței, doctorul Burnei m-a rugat să mă duc la procuratură să retrag plângerea”, a declarat Ana Maria Găman, mama unuia dintre copiii care au decedat pe masa de operație a doctorului Burnei, pentru Antena 3.

Aceasta a afirmat că medicul îi ceruse 10.000 de euro pentru operația fetiței, bani pe care nu i-a dat având în vedere cum s-a încheiat operația.

Emiliana Iliescu, mama Amirei, despre care doctorul Burnei a spus în declarația de presă că de la cazul acesta s-a început și că este o făcătura, a intervenit și ea pentru a-și spune punctul de vedere. ”Eu nu știu cum are curajul să vină în fața televiziunii, după ceea ce a făcut să își susțină nevinovăția. Medicii din Italia au spus că ceea ce a făcut el este o crimă. Nu e posibil să tai bazinul sănătos al copilului și să faci un experiment. El a spus că a făcut experimente pe animale, însă nu cred că deosebea cine era animal și cine era copil. El nu trebuia să facă un experiment pe copilul meu, mai ales să facă ceva fără să mă întrebe și pe mine.”, a declarat Emilia Iliescu la Antena 3. Aceasta a adăugat că sunt mult mai mulți copii care au murit pe masa de operație a medicului, însă nu au ieșit încă la lumină. ”Burnei m-a condiționat că dacă am 5.000 de euro, el începe operația. Mi-a dat o proformă, ca să strâng banii pentru a-i pune acel fixator. Niciodata nu mi-a spus că spitalul putea să mi asigure fixatorul gratuit.”, a adăugat femeia.

×
Subiecte în articol: marturisiri cazuri afirmatii malpraxis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close