Antena 3 CNN Actualitate Social Măsuri radicale la Ministerul de Interne, după cazul pedofilului poliţist. Ce a hotărât Carmen Dan

Măsuri radicale la Ministerul de Interne, după cazul pedofilului poliţist. Ce a hotărât Carmen Dan

Măsuri radicale la Ministerul de Interne, după cazul pedofilului poliţist. Ce a hotărât Carmen Dan
Sursa foto: Foto: Carmen Dan/ Facebook
08 Ian 2018   •   16:15

Ministerul Afacerilor Interne susţine, referitor la cazul agentului suspectat de fapte de pedofilie, că este nevoie de o reformă a sistemului, precizând că toţi şefii din poliţie care "au ascuns problemele sub preş ar trebui să facă un pas înapoi".

"Ministrul Afacerilor Interne apreciază absolut necesară o evaluare de ansamblu a managementului Poliţiei, la toate nivelele, iar acest lucru se poate face doar printr-o diagnoză serioasă de sistem. Sistemul este vechi, insuficient organizat şi prost gestionat în multe domenii. Este nevoie de o reformă adevărată şi vom vedea dacă această reformă va putea fi făcxută cu aceleaşi persoane care au condus acest sistem în ultimii ani. Ministrul de interne a decis ca până se va termina această diagnoză de sistem, toţi acei şefi care de-a lungul timpului au ascuns problemele sub preş ar trebui să facă un pas înapoi, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI", Monica Dajbog.

De asemenea, ministrul Carmen Dan a adresat mai multe întrebări şefului Poliţiei Române referitoare la testarea psihologică a agentului suspectat de pedofilie.

"Cât de serioase şi riguroase au fost testările psihologice la care a fost supus acest agent şi când a fost ultima testare psihologică a acestuia. Cum a fost posibil ca nimeni, atâţia ani, să nu sesizeze problemele acestui agent. Ce calificatife profesionale a obţinut poliţistul în ultimii ani. Ce propuneri are Poliţia Română pentru evitarea, pe viitor, a unor astfel de cazuri", sunt întrebările la care Carmen Dan aşteaptă răspuns până miercuri.

Reacţia vine după ce, luni, s-a constatat că principalul suspect care ar fi agresat doi minori, într-un lift al unui bloc din cartierul Drumul Taberei este un angajat al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close