Antena 3 CNN Actualitate Social Mesajul Rusiei, după moartea Regelui Mihai I

Mesajul Rusiei, după moartea Regelui Mihai I

Mesajul Rusiei, după moartea Regelui Mihai I
05 Dec 2017   •   23:35

REGELE MIHAI A MURIT. Regele Mihai a intrat în istorie ca un curajos om de stat, prin faptul că și-a condus țara în alianța antihitleristă, arată Ambasada Rusiei la București, într-un mesaj de condoleanțe, la moartea fostului suveran român.

REGELE MIHAI A MURIT. "Ambasada Rusiei la București, cu regret, a aflat despre moartea fostului Rege al României, Mihai I", precizează misiunea diplomatică pe pagina oficială de Facebook.

REGELE MIHAI A MURIT. Potrivit respectivului mesaj, Regele Mihai a intrat în istorie ca un curajos om de stat, "care a reușit să pună capăt escapadelor militare ale dictatorului român Ion Antonescu de partea Germaniei naziste".

REGELE MIHAI A MURIT. "Alăturându-se coaliției antihitleriste, România a devenit aliatul Rusiei Sovietice și a altor membri ai Națiunilor Unite, ceea ce a permis salvarea a zeci de mii de vieți și reconstrucția postbelică a țării mult mai accelerată", este subliniat în mesajul ambasadei.

REGELE MIHAI A MURIT. Totodată, este amintit și faptul că Regele Mihai a fost decorat de președintele rus Vladimir Putin.

REGELE MIHAI A MURIT. "Înțelepciunea sa de om de stat a primit o înaltă apreciere în URSS și monarhului român i s-a acordat cea mai înaltă distincție sovietică, Ordinul Victoriei. În 2005 și 2010 Regele a participat la Parada de Ziua Victoriei în Piața Roșie și a fost decorat de către președintele Vladimir Putin cu Medalia jubiliară în onoarea celei de-a 60-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei", mai precizează mesajul.

REGELE MIHAI A MURIT. Regele Mihai I al României a murit marți, la ora 13, ora României, la reședința privată din Elveția.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close