Antena 3 CNN Actualitate Social Mesajul tulburător al unei profesoare, după ce o informaticiană a murit de epuizare şi stres, în timpul Bacalaureatului

Mesajul tulburător al unei profesoare, după ce o informaticiană a murit de epuizare şi stres, în timpul Bacalaureatului

Mesajul tulburător al unei profesoare, după ce o informaticiană a murit de epuizare şi stres, în timpul Bacalaureatului
Sursa foto: Foto: Facebook/Rozina Miron
29 Iun 2017   •   12:16

Profesoara Adriana Bogatu, de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila, vorbește despre sistemul plin de complicităţi şi de duplicităţi din învăţământul românesc.

Profesoara a fost marcată de moartea informaticienei de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Galaţi și a scris pe Facebook un mesaj tulburăror.

„Sunt solidară cu toţi colegii mei marcaţi de tragedia informaticienei din Galaţi, căreia, prezentă într-o comisie de examen, i se cerea (a se citi ”răcnea”) să fie prezentă, în acelaşi timp şi în alta.

Nu poţi fi simultan prezent în două locuri distincte...Unui om epuizat, ţinut la serviciu multe ore peste program, căruia îi cresc exponenţial sarcinile de lucru în perioada examenelor şi care se străduieşte din răsputeri să le ducă până la capăt cu profesionalism şi onestitate, unui om despre care toţi colegii nu au de spus decât cuvinte de bine şi despre care ştii că munceşte 10-12 ore pe zi ( destul de prost plătite) te adresezi cu eleganţă managerială, cu tact,cu înţelegere,cu răbdare, pentru că are o răspundere majoră în desfăşurarea examenelor, o întreagă echipă fiind dependentă de felul în care el performează în aceste zile.

Ieri, a murit un om tânăr, frumos şi sensibil care nu a mai făcut faţă, nu a mai îndurat felul în care a fost tratat la locul lui de muncă şi s-a stins. La fel de repede ca o vrabie lovită de tir... Cine răspunde? Invocăm din nou justiţia imanentă? Dar pe pamânt, pe-aici, nu se mai poate face dreptate?”, este o parte din mesajul profesoarei Bogatul.

Rozina Miron, Informaticiană de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza", a făcut infarct luni seară, în jurul orei 18,00, în timp ce introducea datele de la contestaţiile de la Evaluarea Naţională, după ce fusese dimineaţă şi în comisia de Bacalaureat.

 

×
Subiecte în articol: profesoara a murit stres mesaj
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close