Antena 3 CNN Actualitate Social Metrorex a fost amendat cu peste 12.000 de lei. Ce nereguli au depistat cei de la ISU

Metrorex a fost amendat cu peste 12.000 de lei. Ce nereguli au depistat cei de la ISU

Metrorex a fost amendat cu peste 12.000 de lei. Ce nereguli au depistat cei de la ISU
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Apr 2017   •   14:52

Metrorex a primit amenzi în valoare totală de peste 12.000 de lei, după ce au fost efectuate  controale în stațiile de metrou. Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF) a aplicat sancțiunile din cauza lipsei a două căi de evacuare în unele stații de metrou, dar și din pricina spațiilor comerciale care reduc lățimea de circulație, potrivit profit.ro.

De asemenea, în stațiile Universitate, Piața Romană, Piața Iancului, Gara de Nord 1, Piața Sudului, Tineretului, există în continuare spații comerciale care reduc, prin modul de amplasare, lățimea liberă de circulație a căilor de evacuare.

Controalele au fost efectuate deSUBIF și au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, modul de realizare a evacuării în situații de urgență, dar și funcționarea instalației de detecție-semnalizare-alarmare în caz de incendiu.

„Pe durata controlului, reprezentanții companiei au fost în măsură să remedieze situațiile punctuale constatate de inspectorii de prevenire, privind exploatarea cu improvizații a instalației electrice (din stațiile Mihai Bravu, Izvor, Petrache Poenaru), respectiv pentru repunerea în stare de funcționare a corpurilor de iluminat de securitate pentru evacuare”, precizează reprezentanții ISUBIF.

Metrorex a anunțat că a început, în 19 aprilie, modernizarea stațiilor de metrou, primele lucrări având loc în stațiile Republica, Titan și Nicolae Grigorescu. Lucrările la cele trei stații sunt programate să se încheie în 5 mai.

 

×
Subiecte în articol: Metrorex amendat metrou ISU
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close